Προς ανταλλαγή κρατουμένων Ελλάδα-Αλβανία

Θα συσταθεί κοινή επιτροπή που θα προωθεί την ανταλλαγή των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα των δυο χωρών.

Προς ανταλλαγή κρατουμένων Ελλάδα-Αλβανία
Τη σύσταση κοινής επιτροπής που θα εξετάσει και θα προωθήσει τη μεταφορά Αλβανών κρατουμένων από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας σε εκείνα της γειτονικής χώρας, καθώς και την επιστροφή στη χώρα μας των Ελλήνων υπηκόων που κρατούνται στις αλβανικές φυλακές, αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αλβανίας κ. Nasip Naco.

O Αλβανός Υπουργός Δικαιοσύνης αποδεχόμενος πρόσκληση του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία εκτός των κυρίων Χαράλαμπου Αθανασίου και Nasip Naco συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη των δύο Υπουργείων.

Οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών και σωφρονιστικών συστημάτων των δύο χωρών, ενώ η αλβανική πλευρά ζήτησε τη συμβολή του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης σε τεχνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση Αλβανών κρατούμενων από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας σε αυτά της γειτονικής χώρας και αντιστρόφως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα κρατούνται 2850 Αλβανοί υπήκοοι, ενώ στόχος του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έρθει σε επαφή και με άλλα κράτη, όπου μεγάλος αριθμός υπηκόων τους κρατούνται σε ελληνικές φυλακές.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσουν το ζήτημα της μεταφοράς των κρατουμένων και στη συνέχεια να υπογράψουν διμερή συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v