Σαμαράς: Έως 150 δισ. τα έσοδα από υδρογονάνθρακες

Ισχυρά έσοδα βλέπει ο πρωθυπουργός από τα κοιτάσματα Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίου. Εκτιμά ότι σε βάθος 25-30 ετών θα φτάσουν τα 150 δισ. ευρώ. Προχωρούν οι διαδικασίες για τις παραχωρήσεις αδειών.

Σαμαράς: Έως 150 δισ. τα έσοδα από υδρογονάνθρακες

Για ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε έσοδα ύψους έως και 150 δισ. ευρώ σε βάθος 25-30 ετών από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Συνεχίζεται η ανάλυση των δεδομένων όσον αφορά τα κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετικά αποτελέσματα και σε αυτήν την περιοχή. 

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα δεδομένα που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πέρυσι από τη νορβηγική εταιρία PGS και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η ερμηνεία των δεδομένων που προκύπτουν από αυτές.

Ωστόσο, υπάρχουν εκτιμήσεις για ενθαρρυντικές ενδείξεις αναφορικά με την ύπαρξη υδρογονανθράκων. Μέσα στο 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για παραχώρηση 10 - 15 περιοχών για έρευνες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η χθεσινή συμφωνία με τη Gazprom για τη μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου κατά 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v