Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amundi: Πώς βλέπει Ευρώπη και ελληνική οικονομία

Θα πρέπει πρώτα να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και η περαιτέρω ανάπτυξη να έρθει μέσα από αυτά τα κεκτημένα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amundi αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάκαμψη.

Amundi: Πώς βλέπει Ευρώπη και ελληνική οικονομία
«Είναι πολύ θετικά τα βήματα που γίνονται στην ελληνική οικονομία και τα χαιρετίζουμε. Έχουμε σοβαρές βελτιώσεις σε πολύ συγκεκριμένα μέτωπα και πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε άλλα. Για φέτος βλέπουμε μια σταθεροποίηση της οικονομίας, καθώς άνοδος στο ΑΕΠ μεταξύ έως 0,4%-0,6%, σε σταθεροποίηση παραπέμπουν. Αυτό πάντως που είναι πολύ σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η σταθεροποίηση είναι απαραίτητο βήμα, γιατί διαφορετικά μια απότομη ανάπτυξη δεν θα ήταν βιώσιμη. Θα πρέπει πρώτα να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και η περαιτέρω ανάπτυξη να έρθει μέσα από αυτά τα κεκτημένα».

Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Σπύρου Κρητικόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Amundi Hellas, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου της Amundi που δραστηριοποιείται στη δημιουργία και διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, σε ερώτημα που του θέσαμε σχετικά με το πώς βλέπει o όμιλος την πορεία των ελληνικών μακροοικονομικών δεδομένων.

Επίσης, «τα χειρότερα βρίσκονται πίσω» και ότι «η διπλή προσαρμογή της Ελλάδας αποφέρει καρπούς» αναφέρονται χαρακτηριστικά για την Ελλάδα στο «Economic and Financial 2104 Outlook».

Ο κ. Κρητικόπουλος επίσης αναφέρθηκε στη στρατηγική του ομίλου για φέτος, που βλέπει ως επικρατέστερες γεωγραφικές περιοχές στο κομμάτι των επενδύσεων την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

«Ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρώπη δεν αναμένεται να είναι μεγάλος, αλλά επικρατεί ασφάλεια και ορισμένοι κλάδοι προβλέπεται να πάνε καλά. Τα ζητήματα του ευρώ δεν έχουν τελειώσει, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πείσει πως είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου να στηρίξει το σύστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v