Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ΕΕΤΤ προσέφυγαν οι εναλλακτικοί κατά ΟΤΕ

Η προσφορά της Cosmote με την οποία δίνει συνδυαστικό πακέτο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας παρέχοντας έκπτωση στους συνδρομητές της έχει προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Στην ΕΕΤΤ προσέφυγαν οι εναλλακτικοί κατά ΟΤΕ

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΟΤΕ και όλων ανεξαιρέτως των εναλλακτικών παρόχων έχει προκαλέσει η προσφορά της Cosmote με την οποία η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ δίνει συνδυαστικό πακέτο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας με έκπτωση στους συνδρομητές της.

Η συγκεκριμένη εμπορική κίνηση του oμίλου ΟΤΕ προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς με τους ανταγωνιστές του να προσφεύγουν άπαντες στην ΕΕΤΤ, η οποία σήμερα το μεσημέρι καλείται να αποφασίσει για το αίτημα ασφαλιστικών που έχει κατατεθεί και με το οποίο ζητείται η διακοπή της επίμαχης προσφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες στη σημερινή ακρόαση αναμένεται ότι θα είναι: ΟΤΕ, Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet, Cyta και HOL.

Οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ ζητούν τη διακοπή της συγκεκριμένης προσφοράς υποστηρίζοντας ότι είναι ένα προϊόν το οποίο θα έπρεπε να λάβει την έγκριση της ΕΕΤΤ, πριν βγει στην αγορά.

Ωστόσο, από την πλευρά του ομίλου ΟΤΕ το αντεπιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι η εν λόγω προσφορά δεν υπόκειται σε ρύθμιση καθώς είναι ένα προϊόν που προσφέρει η Cosmote, η οποία και δεν έχει υποχρέωση να υποβάλει για έγκριση στην Επιτροπή τα τιμολόγιά της. Μάλιστα πηγές του ΟΤΕ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα προϊόν που όλη η υπόλοιπη αγορά πουλά εδώ και μία πενταετία.

Πέραν όλων των άλλων η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί κατάφερε να συνασπίσει όλη την τηλεπικοινωνιακή αγορά εναντίον του ΟΤΕ, αλλά και γιατί είναι η πρώτη του είδους που θα κληθεί να διευθετήσει η νέα ηγεσία της ΕΕΤΤ, υπό τον κ. Λουρόπουλο, η οποία πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v