Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διώξεις για κακουργήματα σε στελέχη των Energa & Hellas Power

Με βούλευμα του συμβουλίου εφετών οι 19 από τους 25 κατηγορούμενους θα δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Απαλλάσσονται τα έξι μέλη του ΔΕΣΜΗΕ.

Διώξεις για κακουργήματα σε στελέχη των Energa & Hellas Power

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 19 στελέχη των εταιριών ENERGA και HELLAS POWER αντιμετωπίζοντας βαρύτατα κακουργήματα που επισύρουν μέχρι και ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Με βούλευμα του συμβουλίου εφετών οι 19 από τους 25 κατηγορούμενους θα δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το δικαστικό συμβούλιο απαλάσσει τα έξι μέλη του ΔΕΣΜΗΕ σε βάρος των οποίων αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο εταιρίες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας) για λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο δημόσιο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται επίσης να επιχειρούσαν να εξαφανίσουν τα χρήματα από τους φόρους, τοποθετώντας τα πόσα σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.

Διώξεις για την υπόθεση είχε ασκήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση και την ανάκριση είχε αναλάβει ο πρόεδρος πρωτοδικών Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος είχε προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Αρχικά είχαν συλληφθεί και είχαν προφυλακιστεί έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους οι Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Αντώνης Δεκόλης.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι παρέμειναν στην φυλακή περίπου έξι μήνες και αποφυλακίστηκαν με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου καταβάλλοντας εγγυήσεις από 50.000 ως 200.000 ευρώ.

Προφυλακισμένοι παραμένουν οι Άρης Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας για τους οποίους το συμβούλιο εφετών αποφάσισε να παρατείνει την προσωρινή κράτηση για έξι ακόμα μήνες, χρόνος κατά τον οποίο εκτιμάται πως θα έχει ξεκινήσει και η δίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v