Νέο ραντεβού με τρόικα για τις τράπεζες

Μπαράζ ραντεβού με υπουργούς σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Νέο ραντεβού με τρόικα για τις τράπεζες

Οι τράπεζες θα βρεθούν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 και θα μετέχουν στελέχη του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο μαραθώνιος των επαφών θα συνεχιστεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, που θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών στις 18:30, ενώ για μετά τις 19:00 έχει μετατεθεί η συνάντηση με τον Γ. Βρούτση.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν από το πρωί. Πρώτος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ακολούθησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, αλλά και η ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου.

Βασικά θέματα της συζήτησης μεταξύ Χατζηδάκη-Τρόικας είναι τα μέτρα του ΟΟΣΑ, όπου η τρόικα πιέζει τόσο για την υιοθέτηση του συνόλου του πακέτου όσο και για πιο σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας η τρόικα συζήτησε με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη όλα τα θέματα, χωρίς συμφωνία σε κάποιο από αυτά. Η τρόικα ζητά κατάργηση των υποχρεωτικών συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα και των υποχρεωτικών συνδέσεων και όπως εξήγησε το ίδιο στέλεχος «εμείς δεν μπορούμε να χωρίσουμε τις γραμμές σε law και high cost».

Συσκέψεις στο υπουργείο θα πραγματοποιηθούν και μεταξύ της τρόικας και εκπροσώπων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), αλά και εκπροσώπων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ωστόσο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τα stress tests των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v