Στις 2/4 θα συνεχιστεί η δίκη του Άκη

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διατάξει τη δέσμευση του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αν η πρωτόδικη απόφαση επικυρωθεί και από το Πενταμελές Εφετείο, τότε το ακίνητο θα περάσει στο Δημόσιο.

Στις 2/4 θα συνεχιστεί η δίκη του Άκη
Διεκόπη λόγω ωραρίου για τις 2 Απριλίου η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Πρωτόδικα , ο πρώην υπουργός , ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ειχε καταδικαστεί για το πόθεν έσχες σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.

Μαλιστα το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διατάξει τη δέσμευση του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο, ο πρώην υπουργός, δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Αν η πρωτόδικη απόφαση επικυρωθεί και από το Πενταμελές Εφετείο, τότε το ακίνητο θα περάσει στο Δημόσιο.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως, υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση απόκρυψης των περιουσιακών του στοιχείων και επιμένει πως το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους. «Υπήρχε γραμμή άνωθεν» είχε πει στο δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v