Αισιοδοξία UBS για την έκδοση ομολόγου από Πειραιώς

Εφόσον η έκδοση της Πειραιώς έχει κουπόνι, θα είναι επιτυχημένη εκτιμά η UBS σε σημείωμα προς τους πελάτες. Σε επίπεδα ρεκόρ υποχώρησε αυτή την εβδομάδα το κόστος δανεισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Αισιοδοξία UBS για την έκδοση ομολόγου από Πειραιώς

Η προγραμματισμένη έκδοση ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς θα είναι η πρώτη για ελληνική τράπεζα μετά το 2009, αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες η UBS, στο οποίο εκτιμά ότι υπάρχει ζήτηση για ελληνικά ομόλογα.

"Πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται για ομόλογα υψηλών αποδόσεων έχουν τα μετρητά, αλλά δεν υπάρχει η προσφορά" σημειώνει ο Armin Peter της UBS. "Εφόσον έχει κουπόνι θα πάει καλά", υποστηρίζει.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η χρονική στιγμή φαίνεται ευνοϊκή, καθώς το κόστος δανεισμού για τις τράπεζες των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα. Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ιρλανδίας και της Ελλάδας βούτηξαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010.

Σημειώνεται πως αυτήν την εβδομάδα εκδόθηκαν ομόλογα ευρωπαϊκών τραπεζών ύψους $4,8 δισ. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας εξέδωσε ομόλογα 1,5 δισ. ευρώ με κουπόνι 6,25%, ενώ η Danske Bank εξέδωσε ομόλογα 750 εκατ. ευρώ με κουπόνι 5,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v