«Αφαντοι» δυο κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο προσκήνιο μετά την απολογία του ήδη προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα, φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Wegmann.

«Αφαντοι» δυο κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά

Υπό τον κίνδυνο να κηρυχθούν καταζητούμενοι τελούν ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Wegmann Ολαφ Εσλερ οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι δυο εμπλεκόμενοι είχαν κληθεί σε απολογία από τους ανακριτές διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν. Αντ΄ αυτών εμφανίστηκε ενώπιον των ανακριτών η συνήγορος του κ. Λυγινού, Ιωαννα Λαχανά η οποία ζήτησε μικρή προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο πελάτης της.

Οι ανακριτές έκαναν αρχικά δεκτό το αίτημα και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει μια μικρή παράταση δυο ημερών για το ενδεχόμενο εμφάνισής των δυο κατηγορουμένων .

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο προσκήνιο μετά την απολογία του ήδη προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα, φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανική εταιρία.

Ο Φ.Λυγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να «ξεπλύνει» το μαύρο χρήμα.

Ο δε Ο. Εσλερ , φέρεται να ιδιοποιήθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που φέρεται να είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της Wegmann στην Ελλάδα, προκειμένου να "λαδώσει" έλληνες αξιωματούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v