VentureGardens: Δωρεάν εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα

Alba και Ανατόλια αναλαμβάνουν με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας να υλοποιήσουν δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα. Εως τις 21 Μαρτίου η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής.

VentureGardens: Δωρεάν εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα
Μετά τους συνεργατικούς χώρους, τους επιταχυντές, τις θερμοκοιτίδες και τα συμβουλευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας, διαπιστώνεται σε διάφορες έρευνες ότι το αίτημα για επιχειρηματική «εκπαίδευση» παραμένει υψηλό.

Προσπαθώντας να απαντήσει σ'αυτή τη ζήτηση και να βοηθήσει στη βελτίωση αυτής της αδυναμίας, η Ελληνική Πρωτοβουλία-ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός που υποστηρίζεται από Έλληνες και ομογενείς επιχειρηματίες- υποστηρίζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει να δημιουργήσει θετικές προοπτικές στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διαχείριση του προγράμματος με την επωνυμία Venture Gardens πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business of ACT στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και σύμφωνα με τον κ.Αλέξη Κομσέλη, διευθυντή του κέντρου επιχειρηματικότητας του ALBA, η πρόσκληση συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα και τουλάχιστον ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις του προγράμματος.

Ετσι, δεν υπάρχουν κριτήρια όπως τίτλοι σπουδών, ηλικία, ή ακόμη η ύπαρξη μιας επιχειρηματικής ιδέας ώστε να συμμετάσχει κανείς στο πρόγραμμα. «Στο επίκεντρο βρίσκονται οι άνθρωποι που επιθυμούν να εμπλακούν με την επιχειρηματικότητα» σημειώνει και προσθέτει πως ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχής. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παραμένει ακόμη ανοιχτή έως τις 21 Μαρτίου, και σύμφωνα με τις ενδείξεις ο αρχικός στόχος για ένταξη 30-40 ατόμων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Alba και του Ανατόλια αντίστοιχα θα αυξηθεί σε 60-80.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αποτελείται από δύο στάδια που περιλαμβάνουν αφενός ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων συνολικής διάρκειας 5 εβδομάδων (που θα παραδίδονται δύο φορές την εβδομάδα από έμπειρους ειδικούς με την υποστήριξη καθηγητών) και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Έτσι, σε συνέχεια της βασικής εκπαίδευσης θα ακολουθεί μία δωδεκάμηνη περίοδος παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα VentureGarden θα υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η πρώτη περίοδος των μαθημάτων θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v