Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας για διάσωση του Ντυνάν

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΕΕΣ Γρ. Κωσταράς και εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς.

Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας για διάσωση του Ντυνάν

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Τράπεζας Πειραιώς για τη διάσωση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, υπέγραψε το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Γρηγόριο Κωσταρά και εκπροσώπους της Τράπεζας.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η εξεύρεση οριστικής λύσης για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθηγητή Γ. Κωσταρά και το Δ.Σ. του ΕΕΣ «το οποίο επέδειξε εξαιρετικά εποικοδομητικό πνεύμα ευθύνης αυτό το διάστημα στο οποίο είναι στην ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως επίσης και την Τράπεζα Πειραιώς η οποία προσήλθε με ανοιχτά αυτιά και με κατανόηση για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου».

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ καθ. Κωσταράς ευχαρίστησε δημόσια τον υπουργό και παλαιότερα φοιτητή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τη βούληση την οποία ως Δημόσιο επέδειξε, προκειμένου να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα του κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο είναι καταχρεωμένο και έτοιμο να κλείσει.

Ευχαρίστησε επίσης τον υπουργό εκ μέρους όλου του Δ.Σ. και χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή για την περεταίρω πορεία του ΕΕΣ και του κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο να εξαιρεθεί η χώρα μας από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ο κ. Κωσταράς είπε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως, ήρθε ο διεθνής πρόεδρος, ο Πρίγκηψ των Αψβούργων, μιλήσαμε επί τρίωρο, του εκθέσαμε τα προβλήματα, του είπαμε ότι η Πολιτεία συμπαρίσταται στο 25μελές κεντρικό διοικητικό συμβούλιο, τον παρακαλέσαμε να μας βοηθήσει και εκείνος, ώστε ο Ερυθρός Σταυρός να επανέλθει στο παλιό κλέος του, χάριν του κοινού».

Σε ότι αφορά τους εργαζομένους του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του ΕΕΣ σημείωσε πως «η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει, είναι να απελευθερωθούν χρήματα για να πληρωθούν οι απλήρωτοι υπάλληλοι –από την τράπεζα - οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v