Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Εγώ πολέμησα τη Χρυσή Αυγή τονίζει ο πρωθυπουργός. «Δεν θα ανεχτώ απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος», ξεκαθαρίζει. Εγγυόμαστε τη σταθερότητα της κυβέρνησης υποστηρίζει ο Βενιζέλος.

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Μήνυμα σταθερότητας επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά το ραντεβού τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο πρωθυπουργός με δήλωσή του ξεκαθαρίζει: «Είμαι εκείνος που πολέμησε εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής. Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος».

Επιτίθεται στην αντιπολίτευση σημειώνοντας πως «όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και ξεκαθαρίζει ότι «την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω».

Μήνυμα σταθερότητας και διαφύλαξης του κυβερνητικού σχηματισμού έστειλε και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα αναφερόμενος στην καλή πορεία της οικονομίας και στην επικείμενη έξοδο στις αγορές.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος «είμαστε εδώ στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας. Εγώ και ο Σαμαράς εγγυόμαστε αυτήν τη συμφωνία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι θέλει να στείλει τρία μηνύματα: Το πρώτο αφορά την πολιτική σταθερότητα της χώρας η οποία, όπως είπε, είναι ένα εθνικό αγαθό και δεν υπονομεύεται. "Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την ενότητα της κυβέρνησης", τόνισε.

Το δεύτερο αφορά τον ρόλο του προοδευτικού πόλου και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικός για την εθνική στρατηγική και γενικότερα ο προοδευτικός πόλος πρέπει να ενισχυθεί.

Το τρίτο μήνυμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Χρυσή Αυγή. Όπως ανέφερε, είναι τραγικό για τον τόπο κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετούν τα επιχειρήματα των φυλακισμένων μελών της Χ.Α. για να αποκομίσουν πολιτικό όφελος.

Ερωτηθείς για την επικείμενη έκδοση ομολόγου δήλωσε ότι οι αγορές θα στείλουν το θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά 

Ο πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τις σχέσεις του στενού του περιβάλλοντος, την ακροδεξιά και την Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον Α. Σαμαρά να προσέλθει στη Βουλή για εξηγήσεις.  

«Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά. Δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή. Το τελευταίο που πρέπει να κάνει είναι άμεσα να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις για το διεθνή διασυρμό της χώρας», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής οι δηλώσεις Σαμαρά

Επίθεση εξαπέλυσε νωρίτερα και η Κουμουνδούρου.

«Αντί να μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έσπασε μετά από μέρες τη σιωπή του, αλλά υιοθέτησε την κλασική στάση του "ενόχου".

Οι σημερινές δηλώσεις Σαμαρά συνιστούν ομολογία ενοχής. Αντί να μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου δεν φτάνει. Ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο.

Ο κ. Μπαλτακος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική Χ.Α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου.

Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την "ηρωική" του έξοδο».

* Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις Βενιζέλου στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v