Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IIF: Άθλος για την Ελλάδα η έξοδος στις αγορές

Η έξοδος στις αγορές είναι μια καλή αρχή αλλά για να πετύχει το εγχείρημα απαιτείται πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και διατήρηση του θετικού κλίματος διεθνώς, τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος του IIF.

IIF: Άθλος για την Ελλάδα η έξοδος στις αγορές

Η μεγάλη επιτυχία της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές είναι απόρροια της τεράστιας δημοσιονομικής προσαρμογής που πέτυχε, αλλά και του θετικού κλίματος που διαμορφώνεται διεθνώς, τονίζει σε συνέντευξή του στην Kαθημερινή ο διευθυντής Ευρώπης του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τζεφ Άντερσον.

Όπως αναφέρει ο ίδιος πρόκειται για πραγματικό άθλο της Ελλάδας, που μπόρεσε να επιστρέψει στις αγορές μόλις δύο χρόνια μετά την πρωτοφανή αναδιάρθρωση του χρέους της.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη από την έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές είναι ότι διευκολύνει την έξοδο και των ιδιωτικών τραπεζών και επιχειρήσεων. Και όχι μόνο των μεγάλων που μπορούσαν μέχρι τώρα να πάνε στις αγορές, αλλά και των μεσαίων που ήταν αποκλεισμένες, τονίζει ο κ. Άντερσον.

Ερωτηθείς για το τί περιμένουν τώρα οι αγορές απαντά πως "θέλουν πολιτική σταθερότητα. Αποκαταστάθηκε μετά τις εκλογές του 2012. Τώρα η έξοδος στις αγορές είναι μια καλή αρχή, ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά για να πετύχει το εγχείρημα απαιτείται πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και διατήρηση του θετικού κλίματος διεθνώς. Οι Ευρωπαίοι μου λένε πως αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά το να γίνουν κάποια αναγκαία πράγματα"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v