Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 15,5% αυξήθηκαν οι αφίξεις το 2013

Τη µεγαλύτερη συµµετοχή στην τελική κατανομή των αφίξεων στην Ελλάδα κατέχει η Γερµανία (12,7%) και ακολουθούν το Ηνωµένο Βασίλειο (10,3%), η Ρωσία (7,5%), η Γαλλία (6,4%), και η Ιταλία (5,4%).

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 15,5% αυξήθηκαν οι αφίξεις το 2013

Αυξήθηκαν κατά 15,5% οι αφίξεις µη κατοίκων από το εξωτερικό κατά την περίοδο Ιανουαρίου-∆εκεµβρίου 2013,  σε σύγκριση µε αυτές της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-∆εκεµβρίου 2012, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (88,1%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-∆εκεµβρίου 2013 αύξηση 13,9%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-∆εκεµβρίου 2012, ενώ τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 7,5%.

Σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται, από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερµανία, τη Σερβία, την Πολωνία την Ιταλία και την Ολλανδία ενώ σηµαντική µείωση των αφίξεων παρατηρείται, από το Ηνωµένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά στην κατανοµή των αφίξεων µη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη µεγαλύτερη συµµετοχή κατέχει η Γερµανία (12,7%) και ακολουθούν το Ηνωµένο Βασίλειο (10,3%), η Ρωσία (7,5%), η Γαλλία (6,4%), και η Ιταλία (5,4%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από την Ασία µε µεγάλη συµβολή αφίξεων από την Τουρκία και από την Αµερική µε µεγάλη συµβολή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αναφορικά µε το µέσο µεταφοράς και το σταθµό εισόδου, κατά τη συγκεκριµένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόµιο των Αθηνών συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (14,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόµια Ηρακλείου (13,5%) και της Ρόδου (9,9%).

Ο κύριος σταθµός εισόδου που συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι αυτός των Ευζώνων (10,6%).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v