Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουπακίας για τη δολοφονία Φύσσα: Ημουν σε αυτοάμυνα

Ο Γ. Ρουπακιάς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το θύμα τον εξύβρισε και τον απείλησε, εκείνος «θόλωσε» και τον σκότωσε όντας σε αυτοάμυνα.

Ρουπακίας για τη δολοφονία Φύσσα: Ημουν σε αυτοάμυνα

Καρέ -καρέ περιέγραψε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο Γιώργος Ρουπακιάς το πώς έφτασε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο Γ. Ρουπακιάς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το θύμα τον εξύβρισε και τον απείλησε, εκείνος «θόλωσε» και τον σκότωσε όντας σε αυτοάμυνα.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια ο Γ. Ρουπακιάς είπε ότι στις 11.30 του τηλεφώνησε ένας απόστρατος και του είπε να κατέβει στην τοπική οργάνωση και στην συνέχεια περιέγραψε την μοιραία συνάντησή του με τον Παύλο Φύσσα.

«Νόμιζα ότι είχαν βάλει βόμβα όπως στα γραφεία του Πειραιά την προηγούμενη βδομάδα ή πως ήταν μαζεμένοι αναρχικοί. Πήγα και εκεί μας είπαν πως «έχει εγκλωβιστεί ένας δικό μας στο Κερατσίνι και πάμε να τον απεμπλέξουμε». Μόλις φτάσαμε έξω από την καφετέρια Κοράλι είδαμε τους αναρχικούς και ήταν μαζί και ο Φύσσας. Πήγαινα σιγά σιγά με αυτοκίνητο, δεν μπορούσα να σταματήσω και εκεί ο Φύσσας μου φώναξε «τι κάνεις εδώ ρε, φύγε».

Προχώρησα παρακάτω και έκανα το γύρο του τετραγώνου. Εκεί με ξαναείδε ο Φύσσας με άλλα 4 άτομα και μου είπε «πάλι εσύ έλα εδώ να σε κανονίσω. Ερχονται προς το μέρος μου και άρχισε να με βρίζει ο Φύσσας. Με το που τους βλέπω αρπάζω τον πτυσσόμενο σουγιά για εκφοβισμό μόνο. Ανοίγω την πόρτα κάνω ένα δυο βήματα, έπεσε πάνω μου ο Φύσσας και μου έριξε 4-5 μπουνιές και πάνω στην αυτοάμυνα τον χτύπησα».

Ανακρίτρια: Αφου είστε μόνος στο αυτοκίνητο και βλέπετε 4-5 να έρχονται γιατί δεν φύγατε;

ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ : Είχα θολώσει. Θύμωσα γιατί μου έβρισε το σπίτι. Οπως είχα παρκάρει η πλευρά της πόρτας μου ήταν προς τον Φύσσα, ότι κι αν έκανα θα με προλάβαινε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρουπακιά στο σημείο μεταξύ των ατόμων με τις μηχανές ήταν και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Ρουπακιάς.

Εν τω μεταξύ συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια έδωσε σήμερα και ο φερόμενος ως συνεργός του Γιάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας εκείνη την ημέρα αλλά ούτε καν στην περιοχή.

Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε και ο Γ. Ρουπακιάς. Αναφερόμενος στον Καζαντζόγλου είπε: «Δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας. Τον συνάντησα λίγη ώρα πριν για να του δώσω φειγ βολάν. Εκεί τον πήραν τηλέφωνο και αφηρημένος ενώ μιλούσαμε άφησε το κινητό του κάπου στο αυτοκίνητο. Εφυγε τελείως από το σημείο και εγώ είδα το κινητό και το μάζεψα στο ντουλαπάκι για να του δώσω την επομένη».

Εντωμεταξύ σε δήλωσή του ο συνήγορος του Γιάννη Ρουπακιά, Γιώργος Ρουμπέκας υποστήριξε ότι στην απολογία του ο εντολέας του εξέφρασε την «ιλικρινή του μεταμέλεια και ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα».

«Ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από τους γονείς και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια γιατί κατέστρεψε δυο οικογενείες, του Παύλου Φύσσα και τη δική του».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v