Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από Golar LNG για το σταθμό αερίου της ΔΕΠΑ

Η εταιρία στην συνάντησή της με τον Γ. Μανιάτη εξέφρασε το ενδιαφέρον της για πλήρη συμμετοχή στη χρηματοδότηση του έργου, παρέχοντας σημαντική ευελιξία στην υλοποίηση του συνολικού project.

Ενδιαφέρον από Golar LNG για το σταθμό αερίου της ΔΕΠΑ
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρίας GOLAR LNG, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην κατασκευή και λειτουργία σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η εταιρία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τον πλωτό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ στη βόρεια Ελλάδα.

Η GOLAR LNG, έχει ήδη δημιουργήσει και λειτουργεί 13 σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ενώ αυτή την περίοδο κατασκευάζει άλλους 13 σταθμούς. Η εταιρία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για πλήρη συμμετοχή στη χρηματοδότηση του έργου, παρέχοντας σημαντική ευελιξία στην υλοποίηση του συνολικού project.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε την εταιρία για τη σπουδαιότητα του έργου, το οποίο μαζί με τον διασυνδετικό αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας (IGB) έχουν ενταχθεί, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του ΥΠΕΚΑ, στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαικής Ένωσης, ως βασικοί πυλώνες ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής. Η σπουδαιότητα των έργων ενισχύεται από την πολιτική αστάθεια στην Ουκρανία, και αποτυπώνεται από τις προχωρημένες διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις και εταιρίες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στα έργα αυτά.

Ο Γιάννης Μανιάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της GOLAR LNG για την ωριμότητα του έργου, καθώς η Μελέτη Σκοπιμότητας και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονεί η ΔΕΠΑ βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v