Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζουν τους τόνους ΝΔ–ΠΑΣΟΚ

Χαμηλώνουν τους τόνους η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την ένταση για αστέγους και ΟΛΘ. Υποψήφιοι για όλα τα γούστα στη γαλάζια λίστα για τις ευρωεκλογές. Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατεβάζουν τους τόνους ΝΔ–ΠΑΣΟΚ

Μετά την προχθεσινή ένταση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την άγνοιά του στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αστέγους, χθες η κατάσταση επιχειρήθηκε να εκτονωθεί, και πάλι μέσω διαρροών της Χαριλάου Τρικούπη.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έκαναν γνωστές δύο τηλεφωνικές συνομιλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, αρχικά με τον Αντώνη Σαμαρά και ακολούθως με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Ο πρωθυπουργός φέρεται να παραδέχθηκε το λάθος του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης επισημαίνοντάς του ότι δεν γνώριζε τι συνεννόηση είχε προηγηθεί μεταξύ των υπουργών, ενώ ο κ. Βρούτσης -σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ- ζήτησε συγγνώμη για την παράλειψη να κληθεί στη σύσκεψη ο υφυπουργός του, Βασίλης Κεγκέρογλου. Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα διένειμε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα για τις δράσεις στέγασης, σίτισης και κοινωνικής φροντίδας για τους αστέγους, που είχαν ήδη προετοιμαστεί για το ζήτημα.

Η χθεσινή μέρα χαρακτηρίστηκε από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι διαφόρων επαγγελματικών και κοινωνικών τάξεων (δικηγόροι, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, γιατροί, αθλητές, συνδικαλιστές κ.ά.).

Από τα αξιοσημείωτα σε πολιτικό επίπεδο είναι η απουσία ακραιφνώς καραμανλικών και μητσοτακικών υποψηφίων. Έκπληξη θεωρείται η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά, το όνομα του οποίου δεν είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες, ενώ αντίθετα έλαμψαν διά.. της απουσίας τους ο γιατρός Δημήτρης Λινός και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή εμφανίζονταν ως σίγουροι. Αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα ονόματα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Αναστάσιου Δημοσχάκη, του βετεράνου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη, του μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιώργου Μομφεράτου, γιου του εκδότη που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., προσδιόρισε το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών και τα διλήμματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο ψηφοφόρος. "Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την παρουσία της χώρας στην Ε.Ε., εκείνους που τσακώνονται για την παραμονή μας στο ευρώ, θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν εκείνοι που θέλουν να μας βάλουν σε περιπέτειες, εκείνους που θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια και να αμφισβητήσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις; Θέλουμε νέα μνημόνια γιατί κάποιοι θρέφονται από τα μνημόνια; Όχι εμείς θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια", σημείωσε ο κ. Σαμαράς, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί τον επόμενο μήνα και μέχρι τις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή μέρα ήταν ήρεμη, ωστόσο άγνωστο είναι αν το κλίμα αυτό θα διατηρηθεί και σήμερα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Σε αυτήν αναμένεται να κλείσουν τα εναπομείναντα οκτώ ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο και στην Κουμουνδούρου το μόνο που δεν θέλουν αυτήν τη στιγμή είναι να επαναληφθούν οι κόντρες της Κυριακής ανάμεσα στην πλειοψηφία και στο αριστερό ρεύμα. Χθες, σε απάντηση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στα υπόλοιπα στελέχη του ρεύματος, υπήρξε ομοβροντία δηλώσεων από βουλευτές οι οποίοι μιλούν για μονόδρομο όσον αφορά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Πρώτα, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι "επιλέγουμε το ιστορικό διαμορφωμένο πεδίο για τη χώρα μας να είναι ο ευρωπαϊκός χώρος και η ευρωζώνη". Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για "λύση εντός ευρώ", όπως έπραξε κατόπιν και ο Γιώργος Σταθάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v