Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοχάρης προς εταιρίες: Κλείστε εκκρεμότητες

Ως τις 20 Ιουνίου θα πρέπει οι εταιρίες που εμφανίζουν έστω και μία συναλλαγή τα τελευταία τρία χρόνια να εξοφλήσουν υποχρεώσεις, ή να προχωρήσουν σε διακοπή δραστηριοτήτων, ή να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών.

Θεοχάρης προς εταιρίες: Κλείστε εκκρεμότητες

Tελεσίγραφο έως τις 20 Ιουνίου δίνει ο Χ. Θεοχάρης σε εταιρίες και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Στην αντίθετη περίπτωση η ΓΓΔΕ ενημερώνει ότι από την 1η Ιουλίου θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για τον εκτιμώμενο προσδιορισμό του φόρου.

Με λίγα λόγια, για όσους δεν ανταποκριθούν έγκαιρα στο προσκλητήριο της εφορίας η φορολογική διοίκηση θα προσδιορίσει μόνη της τον φόρο που οφείλουν και θα τους αποστείλει το σχετικό ηλεκτρονικό ραβασάκι.

Το προσκλητήριο αφορά όλες τις εταιρίες εκείνες (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) που δεν έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές υποχρεώσεις και παρουσιάζουν έστω και μία συναλλακτική κίνηση σε κάποιο υποσύστημα του TAXIS για το διάστημα από 1/12011 έως 31/12/2013.

Οι συγκεκριμένες εταιρίες έχουν 3 επιλογές: είτε να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς υποχρεώσεις, εφόσον συνεχίσουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, είτενα υποβάλουν δήλωση διακοπής, στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την εταιρία τους σε αδράνεια.

Αν δεν κάνουν τίποτε από όλα αυτά, ο εκτιμώμενος προσδιορισμός φόρου από την 1η Ιουλίου θα είναι προ των πυλών.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v