Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουπακιάς: Εβγαλα μαχαίρι για να εκφοβίσω τον Φύσσα-

Διευκρινίσεις για την οργάνωση και θέματα πειθαρχίας της Χρυσής Αυγής παρείχε στην ανακρίτρια ο Γ. Ρουπακιάς. Δήλωσε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Φύσσα.

Ρουπακιάς: Εβγαλα μαχαίρι για να εκφοβίσω τον Φύσσα-
Τον ισχυρισμό ότι ήταν σε αυτοάμυνα και ότι άθελά του επί της ουσίας σκότωσε τον Παύλο Φύσσα προέβαλε στην απολογία του ενώπιον της εφέτη ανακρίτριας ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο ίδιος απάντησε αναλυτικά σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις της ανακριτρίας σχετικά με την ιδεολογία αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής.

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Το μαχαίρι το είχατε βάλει στη τσέπη σας ή το κρατούσατε στο χέρι βγαίνοντας από το αυτοκίνητο;

ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ: Όχι το κρατούσα στο χέρι. Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για τον εκφοβίσω.

Η ανακρίτρια του απεύθυνε συμπληρωματικές ερωτήσεις ως προς την λειτουργία αλλα και την "φιλοσοφία" της Χρυσής Αυγής.

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Τι εννοείτε με τη δήλωση «χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις»;

ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ : Η έννοια του χρυσαυγίτη είναι τόσο απλή που σημαίνει να αγαπάς τη πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχι όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Στιw φωτογραφίες που έχετε από τη κατασκήνωση υπάρχουν σημαίες που απεικονίζουν τα ΕΣ ΕΣ. Τι λέτε γι αυτό;

ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ: Δεν γνωρίζω τι σημαίες είναι. Εγώ δεν κράτησα ποτέ τέτοια σημαία

Ερωτηθείς για την πειθαρχία της Οργάνωσης απάντησε ότι «η πειθαρχία δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. Ήταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγωγούμε και να μην τσακωνόμαστε».

Για τα μηνύματα πειθαρχίας που λάμβαναν στο κινητό τους τα μέλη της ΧΑ (π.χ όλοι με στρατιωτικά παντελόνια στη τάδε εκδήλωση) , είπε πως «Σε εμένα ουδέποτε ήρθε τέτοιο μήνυμα. "Άλλωστε η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα», είπε

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v