Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΗΜΑΡ: Το ΤΧΣ πρέπει να κρατήσει το 50,1% στη Eurobank

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank η πρόταση της ΔΗΜΑΡ ήταν το ΤΧΣ να συμμετάσχει απευθείας με περίπου 750 εκατ. ευρώ, αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΑΡ: Το ΤΧΣ πρέπει να κρατήσει το 50,1% στη Eurobank

Τη διαφωνία της με τις εξελίξεις στη Eurobank εκφράζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της. Όπως υποστηρίζει:  

«Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank είναι απόρροια εμμονών που βαρύνουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

H ΔΗΜΑΡ, με την ομιλία του Προέδρου της Φ. Κουβέλη στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να μην υπάρξει διευθέτηση που θα οδηγούσε σε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη συνολική επένδυσή για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Αίτημά μας ήταν να προβλεφθούν ειδικές ρήτρες, ώστε το ΤΧΣ να παραιτείται των δικαιωμάτων του σε αυξήσεις κεφαλαίων μόνο στο μέτρο που αυτό δεν θίγει την κατοχή της καταστατικής πλειοψηφίας των μετοχών και να μεταβιβάζει πακέτα μετοχών σε στρατηγικό εταίρο με δικαίωμα οφέλους από τυχόν μελλοντικές υπερ -αποδόσεις των τραπεζών.

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank η πρόταση της ΔΗΜΑΡ ήταν το ΤΧΣ να συμμετάσχει απευθείας με περίπου 750 εκατ. ευρώ, ώστε να διατηρήσει το ποσοστό του 50% συν μία μετοχή και να διασφαλίσει τα πλήρη του μετοχικά δικαιώματα, εν όψει των μελλοντικών κερδών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v