Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Δεν χρειαζόμαστε αριστερές ή δεξιές ιδέες αλλά λογικές λύσεις

Ο κόσμος αισθάνεται ότι το παλαιό σύστημα έχει αποτύχει να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον... σ' αυτό το σημείο της κρίσης η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές ιδέες, χρειάζεται λογικές λύσεις, δήλωσε σε συνέντευξή τους στους FT ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: Δεν χρειαζόμαστε αριστερές ή δεξιές ιδέες αλλά λογικές λύσεις

Για να καταλάβεις το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο νεότερος πολιτικός αστέρας της Ελλάδας, το μόνο που χρειάζεται είναι να τον κοιτάξεις. Πρώην δημοσιογράφος, ο κ. Θεοδωράκης φορά ένα t-shirt, στρατιωτικού τύπου τζάκετ και αθλητικά παπούτσια. Μια εντυπωσιακή αντίθεση σε σχέση με την πιο «σφιγμένη» εμφάνιση της πλειονότητας των ελλήνων πολιτικών, από τους οποίους προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο.

«Ένοιωσα ανίσχυρος ως δημοσιογράφος και έτσι στράφηκα στην πολιτική ως έναν τρόπο να προσπαθήσω να αλλάξω τα πράγματα», δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Ο κόσμος αισθάνεται ότι το παλαιό σύστημα έχει αποτύχει να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον... σ' αυτό το σημείο της κρίσης η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές ιδέες, χρειάζεται λογικές λύσεις... να γίνει προτεραιότητα η προστασία των ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία», τόνισε.

Ο ίδιος στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, εν όψει των ευρωεκλογών, αναφέρει τρεις προτεραιότητες: την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη δημιουργία αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και την παροχή ευκαιριών στους νέους που διαφορετικά θα πρέπει να βρουν δουλειά στο εξωτερικό.

Το κόμμα του κ. Θεοδωράκη, σημειώνουν οι FT, εξασφαλίζει στήριξη 11-13%, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, κάτι που θα αρκούσε για να εκλεγούν ένας ή δυο βουλευτές από Το Ποτάμι. Όμως, ο κ. Θεοδωράκης δεν θα είναι ένας από αυτούς, καθώς ο ίδιος δηλώνει στους FT ότι σχεδιάζει να μην κατέβει για ευρωβουλευτής, αλλά να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές της Ελλάδας.

Οι FT σημειώνουν ο κόσμος δείχνει να υποδέχεται θετικά Το Ποτάμι, λόγω της δυσαρέσκειάς του με τα παλαιά κόμματα, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές εγείρουν ερωτήματα σε ότι αφορά την ανεξαρτησία του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στηρίζεται οικονομικά από τα ίδια συμφέροντα τα οποία ο κ. Θεοδωράκης κατακεραυνώνει. Σύμφωνα με παρατηρητές, τα λόμπι αυτά έχουν στραφεί στο Ποτάμι ως έναν τρόπο για να απομακρύνουν ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πολιτικό σκηνικό γίνεται πιο κατακερματισμένο και βλέπουμε ένα είδος ιδιωτικοποίησης, με επιχειρηματικές ομάδες να επιλέγουν να στηρίξουν άμεσα νέα κόμματα, αντί να κάνουν λόμπινγκ σε πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος», ανέφερε ο σχολιαστής κ. Μάκης Ανδρονόπουλος.

Ερωτηθείς από τους FT εάν χρηματοδοτείται από συγκεκριμένες επιχειρηματικές ομάδες, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «οι ανάγκες χρηματοδότησής μας είναι μικρές. Τα βγάζουμε πέρα με μικρές δωρεές από πολλούς ανθρώπους και δεν πληρώνουμε μισθούς. Δεν έχουμε μεγάλα έξοδα για ασφάλεια ή οχήματα και όλοι όσοι εργάζονται για εμάς είναι εθελοντές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v