Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η δίκη δυο μελών ΧΑ για δολοφονική επίθεση

Σύμφωνα με το θύμα, η επίθεση έγινε γιατί ο μαθητής προσπάθησε να αποτρέψει συμμαθήτριά του από το να κάνει παρέα με τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος δηλώνει χρυσαυγίτης

Σε εξέλιξη η δίκη δυο μελών ΧΑ για δολοφονική επίθεση

Με την κατάθεση του 16χρονου μαθητή ο οποίος τον Ιανουάριο του 2013 δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι λίγο πριν μπει στην τάξη του σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου, ξεκίνησε η δίκη δυο κατηγορουμένων ως μελών της Χρυσής Αυγής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Ο δράστης φορούσε κουκούλα αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό. Είδα μια σιλουέτα όταν κατέβαινα από το σπίτι για να πάω στο σχολείο και ξαφνικά με χτύπησαν στο κεφάλι, στη μύτη και την τραχηλική χώρα. Η μύτη μου κρεμόταν», είπε ο νεαρός ο οποίος απέδωσε δολοφονικό κίνητρο στον έναν από τους δύο κατηγορουμένους.

«Ήθελε να με σκοτώσει και αυτή δεν ήταν η πρώτη απόπειρα. Είχε κάνει και άλλες δύο, αποτυχημένες. Οι γιατροί μου είπαν ότι ζω από θαύμα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το θύμα, η επίθεση έγινε γιατί ο μαθητής προσπάθησε να αποτρέψει συμμαθήτριά του από το να κάνει παρέα με τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος δηλώνει χρυσαυγίτης."Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του που ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν".

Όπως υποστήριξε ο 16χρονος στο δικαστήριο, η επίθεση ήταν προμελετημένη καθώς "έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να με δουν από το προαύλιο"..

Κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε και ο πατέρας του 16χρονου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "το παιδί μου γλίτωσε από θαύμα".

"Στο νοσοκομείο ήταν όλοι σοκαρισμένοι. Το παιδί ήταν γεμάτο αίματα και για 2,5 ώρες εγχειριζόταν. Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του", είπε ο πατέρας του θύματος. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον πρώτο εκ των κατηγορουμένων λέγοντας : "Έμοιαζε σα να ήταν μπράβος, ο δυνατός της ΧΑ. Υπάρχει περιστατικό όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου". Ο πατέρας επιβεβαίωσε στο δικαστήριο την πεποίθηση του γιου του οτι "η επίθεση είχε οργανωθεί".

Για τα ψυχικά τραύματα που υπέστη ο γιος της από την επίθεση κατέθεσε η μητέρα του 16χρονου. " Μπήκα στο ιατρικό κέντρο και είδα το παιδί μου μέσα στα αίματα. Ο γιατρός μου είπε "έχεις Άγιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο". Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο", είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v