Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFSF: Ενέκρινε δόση €6,3 δισ. για Ελλάδα

Μετά και την σημερινή εκταμίευση, το συνολικό ποσό που έχει δανείσει το EFSF στην Ελλάδα ανέρχεται στα 139,9 δισ. ευρώ. Ακόμα δύο δόσεις 1 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν προαπαιτούμενες δράσεις.

EFSF: Ενέκρινε δόση €6,3 δισ. για Ελλάδα

Το EFSF ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την εκταμίευση 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων. 

Όπως σημειώνεται, η δόση αυτή είναι η πρώτη από τα 8,3 δισ. ευρώ που θα εκταμιευτούν συνολικά με βάση την συμφωνία του Eurogroup την 1η Απριλίου. 

Μετά και την σημερινή εκταμίευση, το συνολικό ποσό που έχει δανείσει το EFSF στην Ελλάδα ανέρχεται στα 139,9 δισ. ευρώ. Ακόμα δύο δόσεις 1 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν προαπαιτούμενες δράσεις. 

Ο CEO του EFSF, Klaus Regling, δήλωσε:

"Είμαι αρκετά αισιόδοξος από την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο πρόγραμμα διάσωσης, όπως καταδεικνύει η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 και η επιστροφή στις αγορές ομολόγων. Τα επιτεύγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις". 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v