Ενδιαφέρον ξένων για το roadshow του ΧΑ στη Νέα Υόρκη

Η τελική συμμετοχή αλλοδαπών funds αναμένεται να ξεπεράσει τις 90, ενώ τα one to one meetings θεωρείται βέβαιο ότι θα κυμανθούν σε επίπεδα άνω των 300. Ποιες ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν

Ενδιαφέρον ξένων για το roadshow του ΧΑ στη Νέα Υόρκη

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και 26 εισηγμένων επιχειρήσεων αναμένεται να δώσουν φέτος το παρών στο 3o Forum που διοργανώνουν από κοινού ΕΧΑΕ και Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη, στις 11 & 12 Ιουνίου.

Τα βήματα που από πέρυσι έχει πραγματοποιήσει η ελληνική οικονομία, η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις για τις οποίες μίλησε εσχάτως και ο Πρωθυπουργός, καθώς και η λήξη της πολιτικής αβεβαιότητας δεδομένου ότι θα είναι γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι τα σημεία που προσελκύουν ήδη ξένους επενδυτές , οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις περυσινές συμμετοχές.

Τα ονόματα των ξένων funds που θα δώσουν το παρών είναι ενδεικτικά του ενδιαφέροντος που σε μεγάλο βαθμό συγκεντρώνει φέτος ο τραπεζικός κλάδος, αλλά και εταιρείες που προέρχονται από άλλους τομείς και έχουν αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος ξένων διαχειριστών τα τελευταία χρόνια.

Ανώτατα στελέχη των: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς , Εurobank , Αlpha Bank, , MIG ,Τράπεζα Αττικής, Αεροπορία Αιγίου, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Folli Follie, ΓΕΚ Τερνα, Γρ. Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, Μέτκα, Μls Multimedia, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Πλαίσιο, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν θα οδεύσουν στην Νέα Υόρκη έχοντας στις αποσκευές τους τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών αλλά και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό από δω και πέρα.

Templeton, Morgan Stanley, Lazard, Baupost, Dupont, Federal Reserve Bank of New York, Highfields Capital, Ziff Brothers Investments, Columbia Wanger AM, Contrarian Capital Management, Discerene Value Advisors, Fintech Advisors, είναι μερικά από τα funds που έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.

Η τελική συμμετοχή αλλοδαπών funds αναμένεται να ξεπεράσει τις 90, ενώ τα one to one meetings θεωρείται βέβαιο ότι θα κυμανθούν σε επίπεδα άνω των 300.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, τα βήματα ανάπτυξης και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν σε panels με συμμετοχή εκπροσώπων της Κυβέρνησης που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια του διημέρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v