Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μανιάτης: Επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ σε περιβάλλον και ενέργεια

Η Ε.Ε. προωθεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, τη «γαλάζια» ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει περίπου 8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Μανιάτης: Επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ σε περιβάλλον και ενέργεια

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ε.Ε. και τον αραβικό κόσμο, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα σχεδιάζει συνολικές επενδύσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας μέχρι το 2020, με στόχο τη μείωση κατά 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την αύξηση στο 30% της συμμετοχής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και την ηλεκτρική διασύνδεση -σε ποσοστό 100%- των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ακόμα ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές του Ιουνίου και νότια της Κρήτης, υπενθυμίζοντας ότι τα έσοδα από τον ορυκτό πλούτο θα χρηματοδοτήσουν το Ταμείο Εθνικής Αλληλεγγύης Γενεών. Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για έρευνες σε τρεις περιοχές της βορείου Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι θα αυξηθεί κατά 75% η χωρητικότητα της Ρεβυθούσας σε υγροποιημένο αέριο LNG. Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ε.Ε. με τον αραβικό κόσμο, επισήμανε ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε πως σήμερα που είναι στην κορύφωση της διεθνούς επικαιρότητας η κρίση στην Ουκρανία, έχουμε έναν ακόμη λόγο ως Ευρωπαϊκή Ένωση να δούμε πώς οι σχέσεις ανάμεσα στην Ένωση και τον αραβικό κόσμο μπορούν να γίνουν ακόμη στενότερες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v