Τα... γυρίζει το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές

ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχαλης Κασσής, γνωστοποίησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι το κόμμα του διαφωνεί με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές καθώς και με την κλήρωση των θέσεων. Συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά.

Τα... γυρίζει το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές

Αλλαγή θέσεων εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ σε δύο επίμαχες διατάξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, υιοθετώντας σχετικά αιτήματα εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχαλης Κασσής, γνωστοποίησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι το κόμμα του διαφωνεί με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές καθώς και με την κλήρωση των θέσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασσής, μετά και τις κινητοποιήσεις που δείχνουν αντιδράσεις όχι μόνο των παραγωγών αλλά και των εμπόρων, το κόμμα του χωρίς να αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης θεωρεί ότι είναι δίκαιο το αίτημα τους και προτείνει να μην αλλάξει το καθεστώς των θέσεων με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων αλλά να παραμείνουν ως έχει, ενώ απέρριψε και το θέμα της κλήρωσης προτείνοντας να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015 μόνο για τις αδιάθετες θέσεις.

Η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο θα συνεχιστεί την Τρίτη (το ν/σ αναμενόταν ψηφιστεί κατ΄ άρθρο σήμερα).

O υπουργός ανάπτυξης δήλωσε πως θα προχωρήσει σε νομοτεχνικές βελτιώσεις με κυριότερη αυτή που αφορά το καθεστώς της κλήρωσης θέσεων στις λαϊκές αγορές. Σε σύντομη παρέμβαση του, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η νέα ρύθμιση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει θα είναι βάσει κάποιων κανόνων διαφάνειας που επιτάσσει η κοινή λογική αλλά και όσων ακουστεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Ακόμα προανήγγειλε νέα βελτιωτική ρύθμιση για τη διάταξη που αφορά τον Οργανισμών Λαϊκών Αγορών που ως διεύθυνση μεταφέρεται στην περιφέρεια.

Η διαφωνία αυτή έρχεται στη σκια των χθεσινών δηλώσεων Βενιζέλου ότι θα τεθεί θέμα κυβερνητικής σταθερότητας από πιθανή αποτυχία της Ελιας στις ευρωεκλογές.

Ηδη για αύριο προγραμματίζεται συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ώστε να δρομολογηθεί η στρατηγική της κυβέρνησης μέχρι τις καλπες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θέματα που θα απασχολήσουν τους δύο κυβερνητικούς εταίρους θα είναι τα αποτελέσματα του eurogroup, η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το σίγουρο όμως είναι ότι η στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα δύο κόμματα ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης αλλά και τα αγκάθια μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος της συνάντησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v