Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Νόμιμη η μη χορήγηση οικοδομικών αδειών στη Φιλοθέη

Το θέμα ανέκυψε καθώς στο ΣτΕ προσέφυγαν τρεις κάτοικοι της Φιλοθέης οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων

ΣτΕ: Νόμιμη η μη χορήγηση οικοδομικών αδειών στη Φιλοθέη

Σε ισχύ θα παραμείνει η υπουργική απόφαση βάσει της οποίας απαγορεύεται η χορήγηση οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην Φιλοθέη καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι νόμιμη.

Το 2008 ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ με απόφασή του ανέστειλε για ένα έτος την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών μέσα στο ρυμοτομικό σχέδιο της Φιλοθέης, με ορισμένες εξαιρέσεις. Στη συνέχεια με άλλη απόφαση το 2009, παρατάθηκε και πάλι για ένα έτος η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών,

Το θέμα ανέκυψε καθώς στο ΣτΕ προσέφυγαν τρεις κάτοικοι της Φιλοθέης οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων.

Ωστόσο , το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απέρριψε τους ισχυρισμούς τους κρίνοντας ότι είναι νόμιμη η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην Φιλοθέη, αφού η νομοθεσία προβλέπει την αναστολή για δύο περιπτώσεις, που είναι για κατάρτιση αρχικού ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, κώμης, κ.λπ. και για τροποποίηση του υπάρχοντος σχεδίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v