Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άρση ασυλίας για τους τέσσερις βουλευτές της ΧΑ

Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας των δύο προφυλακισμένων βουλευτών καθώς και των Ν. Μίχου και Χ. Αλεξόπουλου. Τα δάκρυα του Γ. Μπούκουρα και η κατάθεση του Γ. Γερμενή.

Άρση ασυλίας για τους τέσσερις βουλευτές της ΧΑ

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου, καθώς και των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών, που προέρχονται από τη Χ.Α., Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή.

Ειδικότερα, σε σύνολο 220 ψηφισάντων, υπέρ της άρσης ασυλίας του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά 25 και "παρων" 12.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Νίκου Μίχου και του Γιώργου Γερμενή ψήφισαν 197 βουλευτές, κατά 16 και "παρών" 7.

Τα αποτελέσματα για τον Στάθη Μπούκουρα ήταν 182 ψήφοι υπέρ της άρσης ασυλίας του, 26 κατά και 12 "παρών".

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές επί της άρσης ασυλίας

Ενδιαφέρον προκαλεί το «όχι» στην άρση ασυλίας των κ.κ. Αλεξόπουλου και Μπούκουρα από τους κ.κ. Κ. Σκανδαλίδη, Ν. Σηφουνάκη, Μ. Κασσή και Γ. Ντόλιου από το ΠΑΣΟΚ και τους Τ. Ιακωβίδου και Α.Μαρίνου από τη ΝΔ.

«Παρών» στην άρση ασυλίας του κ. Αλεξόπουλου ψήφισε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και «όχι» στην άρση ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα.

«Παρών» στις υποθέσεις Αλεξόπουλου και Μπούκουρα, ψήφισαν ακόμα οι: Χ. Κέλλας, Θ. Παραστατίδης, Γ. Δεικτάκης, Η.Βλαχογιάννης, Π.Μουτσινάς, Δ. Κυριαζίδης και από τη ΔΗΜΑΡ ο Β.Ο ικονόμου.

«Παρών» στην άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα ψήφισε ακόμα ο Κ. Κόλλιας.

«Παρών» σε όλους ψήφισαν οι: Ελ. Κουντουρά, Τ. Ιατρίδη, Π. Μελάς και Γ. Κουράκος.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι «παρών» για τους κ.κ. Μίχο και Γερμενή και «όχι» για τους κ.κ. Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, ψήφισαν οι: Χ. Αλεξόπουλος, Μ. Χρυσοβελώνη και Μ. Κόλλια.

Τέλος, «όχι» στην άρση ασυλίας όλων, ψήφισαν οι: Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, Ελ. Ζαρούλια, Ρ. Μακρή, Κ. Δαμαβολίτης, Α. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος, Π. Χαϊκάλης, Μ. Αρβανίτης, Μ. Ουζουνίδης, Δ. Κουκούτσης, Ν. Κούζηλος, Α. Ματθαιόπουλος, Η. Κασιδιάρης και Ν. Μίχος.

Η επεισοδιακή μετάβαση στη Βουλή

Νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα και... ξεγελώντας τις κάμερες που βρίσκονταν στο περιστύλιο, έφτασε στη Βουλή το αστυνομικό όχημα που μετέφερε τους προφυλακισμένους βουλευτές Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα.

Στο κτίριο μπήκαν από το πάρκινγκ της λεωφόρου Αμαλίας, ενώ λίγο αργότερα, εθεάθησαν χωρίς χειροπέδες, αλλά με συνοδεία να οδηγούνται στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Εκεί, μπήκαν από διαφορετική είσοδο ο καθένας, με τον Γιώργο Γερμενή, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, να κάθεται στα έδρανά της Χ.Α., και τον Στάθη Μπούκουρα, μαζί με τον επίσης ανεξάρτητο Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο να παίρνουν θέση σε διαφορετικά έδρανα μεταξύ της Ν.Δ. και των ΑΝ.ΕΛ.

Αλεξόπουλος: «Κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χ.Α.

Άλλοι προκλητικοί και με απειλές, άλλοι συγκινημένοι επέλεξαν να υπερασπιστούν εαυτούς οι βουλευτές της Χ.Α. και ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Αφού ευχαρίστησε για την αναβολή της συζήτησης και δήλωσε ότι κρίθηκε αθώος για την παράνομη ραδιοσυχνότητα από το δικαστήριο, μίλησε για αποχρώσες ενδείξεις που δεν προκύπτουν από πουθενά ως προς την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδεται.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι κατηγορείται μόνο και μόνο γιατί ήταν μέλος της Κ.Ο. της Χ.Α., χωρίς να είναι καν μέλος των οργάνων της.

«Παρακολουθούσα τους υπολοίπους να μετέχουν σε σειρά εγκληματικών πράξεων, τις οποίες δεν μπορούσα να ελέγξω ή να σταματήσω», είπε, δικαιολογούμενος ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκε νωρίτερα, παρότι το σκεφτόταν από τη δολοφονία Φύσσα και μετά, γιατί φοβήθηκε ξυλοδαρμό ή ανάλογες ενέργειες εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του.

Ο ίδιος μίλησε για «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χ.Α., όπως φαίνεται από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι νυν βουλευτές της Χ.Α. με πρωταγωνιστές τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Τάκη Μπαλτάκο.

Τα λεγόμενα του βουλευτή, προκάλεσαν την αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη, που μετά την ομιλία του φώναξε από το έδρανό του «άριστα Αλεξόπουλε!», με συναδέλφους του να κραδαίνουν λεφτά στον αέρα, υπονοώντας ότι εξαγοράστηκε.

Μίχος: «Χολυγουντιανό σόου» εις βάρος μου

Τον λόγο, αμέσως μετά, πήρε ο Νίκος Μίχος, βουλευτής της Χ.Α., που μίλησε για «χολυγουντιανό σόου» εις βάρος του ίδιου και των συναδέλφων του, δίνοντας ειρωνικά συγχαρητήρια στον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Κάνοντας λόγο για έλλειψη κάθε στοιχείου εις βάρος του, υποστήριξε ότι... διαφημίζεται στα κανάλια ότι καταζητείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

«Η Αστυνομία του γνωστού Δένδια προσπάθησε να προσεγγίσει μάρτυρες για στοιχεία», είπε καταγγέλλοντας ότι προσέγγισαν ανθρώπους της νύχτας και τους προσέφεραν 30.000-35.000 ευρώ για να πουν ότι μετείχε σε κακούργημα.

«Το ίδιο βράδυ είχε κανονίσει να βγει γυρισμένος σε μεγάλο κανάλι», είπε, «φοβήθηκε τις συνέπειες και δεν το έκανε, και εγώ δεν θα το άφηνα έτσι».

Ο κ. Μίχος επανέλαβε ότι η ινδική κάνναβη που βρέθηκε στο σπίτι του δεν ήταν δική του άλλά κάποιου προηγούμενου ενοίκου, οπότε υποστήριξε ότι μη καταφέρνοντας να δέσουν κατηγορία εις βάρος του, το έκαναν για ένα πιστόλι που είχε στην κατοχή του επί χρόνια, λόγω της δουλειάς του και της επικίνδυνης περιοχής στην οποία κατοικεί.

Την ίδια ώρα, είπε ότι έχει αποφυλακιστεί μεγάλος έμπορος ναρκωτικών, ηρωίνης συγκεκριμένα γιατί είναι «ρουφιάνος της αστυνομίας», όπως είπε.

«Και ο κόντε Δένδιας έχει αφήσει όλους τους τρομοκράτες έξω που σκοτώνουν έτσι και εγώ με ένα πιστόλι θα πήγαινα να το δώσω στην εγκληματική οργάνωση να πάρουμε το κοινοβούλιο και μετά την Πόλη», είπε, σημειώνοντας ειρωνικά ότι εκείνοι δεν έχουν προσκυνήσει καμία στοά...

«Είμαι περήφανος για τις επιλογές που έχω κάνει», είπε, απειλώντας ότι «μετά την ταλαιπωρία έρχεται η δικαίωση», όπως πάντα με τους "αγωνιστές", είπε, «μετά το διεφθαρμένο σύστημα έρχεται η Χ.Α.».

Εξαπολύοντας δε, ευθεία απειλή, είπε ότι «εμείς γνωρίζαμε με ποιους είχαμε να κάνουμε. Εσείς δεν γνωρίζετε με ποιους τα έχετε βάλει»...

Γερμενής: Είμαι «πολιτικός κρατούμενος»

Για μία σημαντική ημέρα για την ελληνική Βουλή, οπότε για πρώτη φορά έφτασε εκλεγμένος βουλευτής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό μίλησε ο Γιώργος Γερμενής, χαρακτηρίζοντας εαυτόν «πολιτικό κρατούμενο», αφού όπως είπε, η ανακρίτριά του κυνικά του ομολόγησε ότι δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα.

«Δεν χρειάζεται κύριε Γερμενή να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα εσείς ο ίδιος, αρκεί που είστε βουλευτής της Χ.Α.», υποστήριξε ότι του είπε, ενώ λίγο καιρό αργότερα απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισής του με το σκεπτικό ότι γνώριζε τι επιδιώκουν να πράξουν στελέχη και οπαδοί του κόμματος.

«Έχουμε 8.000 φυλακισμένους, που κάποιοι από αυτούς ψηφίζουν τα κόμματά σας. Δηλαδή, εσείς είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις τους;», ρώτησε, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα, η κυβέρνηση και η Ν.Δ. τιμωρεί την Χ.Α. γιατί της πρόσφεραν το βάζο με το μέλι και κομμάτι από την πίτα της διαφθοράς και εκείνοι τους το πέταξαν στα μούτρα.

«Δεν μας το συγχωρούν», είπε, απαντώντας μετά από ενάμιση χρόνο σε όσα υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα σε τηλεοπτική εκπομπή όταν είπε ότι δήθεν θα έβαζαν γραβάτα και κοστούμι και θα γίνονταν του συστήματος.

«Όχι επαναστάτες αριστεροί. Εμείς θα μείνουμε επαναστάτες πιστοί στα ιδεώδη του ελληνισμού», είπε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι του πέταξαν το γάντι με τον Μπαλτάκο για να βγουν δέκα μονάδες μετά και εκείνοι δεν έκαναν τίποτα.

«Θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτό που είπε ο Γλέζος ότι δεν είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε;», είπε.

Όσον αφορά τη νομιμότητα της Χ.Α., αμφισβήτησε το καταστατικό που έχει αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Ψαρράς και είπε ότι υπάρχει πραγματικό καταστατικό υπογεγραμμένο από την κ. Κουτζαμάνη.

«Για σοβαρευτείτε, γιατί δεν σώνεστε», είπε, προβλέποντας ότι μετά τις εκλογές θα φύγουν με αεροπλάνα και βαπόρια.

Όσον αφορά την άρση ασυλίας του, έκανε λόγο για 25 φυσίγγια που κατείχε με άδεια για να κυνηγάει τσίχλες, ενώ υποστήριξε πως αντίστοιχη άδεια είχε για 200 φυσίγγια πυροβόλου και όχι για 175 που βρέθηκαν σπίτι του.

«Το πώς μπορώ να τροφοδοτώ εγκληματική οργάνωση μόνο το μυαλό της Κλάπα, της Δημητροπούλου και του Ντογιάκου μπορεί να το σκεφτεί», είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε σε περιστατικό με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Εσωτερικών, όταν ο υπουργός είπε:

«Ευρυπίδη, αυτός είναι καλό παιδί και έξυπνος. Πρέπει να τον κάνουμε δικό μας». Και μετά ρώτησε «τι άλλαξε σε δύο μήνες;».

Εξαπέλυσε δε, ευθεία απειλή κατά του υπουργού, λέγοντας πως «τον Ιούλιο που κλείνω το εξάμηνό μου θα παραμείνω καλό παιδί και θα σας θυμάμαι καλά, όπως και οι οικογένειες που έχετε ταλαιπωρήσει των άδικα φυλακισμένων».

Υποστήριξε άλλωστε, ότι μετά τις εκλογές, ο λαός θα τον ξαναστείλει στα έδρανα της Βουλής, σε αντίθεση με τον υπουργό που είπε ότι θα βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα δάκρυα του Μπούκουρα

Εμφανώς πιεσμένος ψυχολογικά, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Ενώ ξεκίνησε μιλώντας για την αφαίρεση του μειωτήρα φυσιγγίων από την κυνηγετική καραμπίνα του, πράγμα που σε καμία περίπτωση, όπως είπε, δεν τη μετατρέπει σε πυροβόλο όπλο ή πολεμικό τυφέκιο, γρήγορα άφησε στην άκρη τα χαρτιά του καταθέτοντάς τα στα πρακτικά και μίλησε, κλαίγοντας από στήθους.

«Προσπαθώ να σας πείσω για την αθωότητά μου. Για το πόσο άδικο είναι που βρίσκομαι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου», είπε κλαίγοντας και ζητώντας συγγνώμη για την ψυχολογική του φόρτιση.

«Είχα πει στις κυρίες ανακρίτριες ότι είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο (...) Είχα πει ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής», είπε, αυτοχαρακτηριζόμενος ως ένα λαϊκό παιδί που εργάζεται από τα 15 του, αναλαμβάνοντας μία οικογενειακή επιχείρηση όταν ο πατέρας του έπαθε καρκίνο.

Αναφέρθηκε στη σύζυγό του με την οποία είναι παντρεμένος επί 25ετία και στα τρία του παιδιά τα οποία βλέπει για μία ώρα κάθε εβδομάδα όταν τον επισκέπτονται στις φυλακές Ναυπλίου.

«Με ρωτάνε γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή; Και δεν ξέρω τι να τους πω. Τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να τους πω. Ποιο είναι το έγκλημα που έχω κάνει; Δεν πρόσβαλα ποτέ κανέναν. Γιατί μου στερείτε την οικογένειά μου; Δεν είμαι φασίστας , δεν είμαι ναζιστής, έτυχε να είμαι βουλευτής της Χ.Α. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει, πείτε μου», ήταν λίγα μόνο από όσα είπε.

«Δεν το λέω για να με λυπηθείτε. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει να δώσει μία απάντηση στα παιδιά του για το γιατί βρίσκεται στη φυλακή.

Επανέλαβε, δε, ότι προέρχεται από άλλον χώρο, από το ΠΑΣΟΚ και εκείνος και η οικογένειά του.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Η Ελλάδα στους Έλληνες έλεγε», είπε, μιλώντας για την Αλλαγή στην οποία είχαν όλοι τότε πιστέψει.

«Η αλλαγή έγινε αλλά προς το χειρότερο. Πιστεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, μου ζητήθηκε να βοηθήσω», είπε, δικαιολογώντας τη νέα του ενασχόληση με την πολιτική και εκφράζοντας την λύπη του γιατί ενώ, όπως είπε, έδωσε έναν τίμιο και δημοκρατικό αγώνα, κάποιοι πρώην συναγωνιστές του, όπως τους αρέσει να λέγονται, γελάνε και τον χλευάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεγόμενα του κ. Μπούκουρα βρήκαν ευήκοα ώτα στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι και τον χειροκρότησαν αμέσως μετά. «Να έχεις το κεφάλι σου ψηλά», ακούστηκε να λέει ο κ. Ουζουνίδης, ενώ παρενέβη και η Ραχήλ Μακρή.

 

Δείτε τι δήλωσε ο Γ. Γερμενής  


 

Με λυγμούς η ομιλία του Στ. Μπούκουρα στην Ολομέλεια 

 

 

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v