Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταμπουλίδης (ΟΚΑΑ): Η Αθήνα αποκτά ΒΙΠΕ Τροφίμων

Οι επενδύσεις του Οργανισμού την τελευταία 10ετία ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατασκευή της Νέας Κρεαταγοράς, η οποία εκτείνεται σε 9.000 τμ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Σταμπουλίδης (ΟΚΑΑ): Η Αθήνα αποκτά ΒΙΠΕ Τροφίμων

Τη μετατροπή του οικοπέδου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ) από ένα αστικό ακίνητο στο πρώτο ολοκληρωμένο βιομηχανικό πάρκο ειδικού τύπου (ΒΙΠΕ) προωθεί ο Οργανισμός.

Αυτό ανέφερε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης από το βήμα εκδήλωσης για τα logistics. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η μετατροπή αυτή θα επιτρέψει την ανάπτυξη υποδομών που στην δεκαετία θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Σε περιφερειακό επίπεδο, προετοιμάζεται η μετατροπή της Κεντρικής Αγοράς Πατρών στην ΒΙΠΕ του νομού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων του ΟΚΑΑ, στο μεγαλύτερο διακομιστικό κέντρο αγροτικών προϊόντων στη χώρα με την ανάπτυξη δημοπρατηρίου και logistics center.

Παράλληλα προωθείται η δημιουργία σιδηροδρομικού σταθμού μεταφόρτωσης εμπορευμάτων προκειμένου να συνδεθούν οι παραγωγικές και εμπορικές περιοχές με την Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία της πρώτης ιχθυαγοράς στη χώρα ένα έργο μέσω ΣΔΙΤ που αναμοχλεύει κεφάλαια από την ιδιωτική οικονομία ύψους 13 εκατ. ευρώ. Ήδη οι επενδύσεις της τελευταίας 10ετίας από τον Οργανισμό ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατασκευή της Νέας Κρεαταγοράς, η οποία εκτείνεται σε 9.000 τμ.

Παράλληλα ο ΟΚΑΑ ολοκληρώνει στο προσεχές διάστημα δίκτυο ηλεκτρονικών συναλλαγών. Για πρώτη φορά, παραγωγοί, χονδρέμποροι, λιανοπωλητές, καταναλωτές και ελεγκτικές υπηρεσίες θα έχουν στη διάθεση του ένα μηχανισμό που θα δίνει σε πραγματικό χρόνο τις τιμές και τις ποσότητες που διακινούνται στις κεντρικές αγορές και τις ιχθυόσκαλες όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v