Τσίπρας: «Είναι δημοψήφισμα, αύριο φεύγουν»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν», αλλά αποφεύγει να μιλήσει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Εξαπολύει νέα επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο.

Τσίπρας: «Είναι δημοψήφισμα, αύριο φεύγουν»

Oι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε το 2010, επιμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» μία ημέρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στο σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν», αλλά αποφεύγει να μιλήσει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν και αφήνει έναν σοβαρό υπαινιγμό ότι το κόμμα του θα προκαλέσει τελικά εθνικές εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή το 2015.

Δεν υποκύπτει επίσης στον πειρασμό να θέσει τον πήχη για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά από τη ΝΔ σε περίπτωση νίκης. Σημειώνει πάντως ότι η αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση, έχει χάσει την εμπιστοσύνη ακόμα και αυτών που την ψήφισαν.

Υπόσχεται κατάργηση των μνημονίων και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Παράλληλα επιχειρεί άνοιγμα στην καραμανλική ΝΔ και το παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα κόμματα των Σαμαρά και Βενιζέλου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των ιδρυτών τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση πολιτικού της παλαιάς Ελλάδας. Ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη 15 ετών για να υπηρετήσει την πιο ακραία πολιτική των μνημονίων.

Ο ίδιος τονίζει πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεθεί στις καρέκλες τους και από εκεί μόνο η λαική εντολή μπορεί να τους διώξει. Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα μέτρα που πήραν δεν είναι μέρος της κοινωνικής σωτηρίας αλλά μέρος της κοινωνικής κσταστροφής.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως περιμένουμε να αλλάξει στάση. Αν είχε άλλη στάση η αριστερά θα είχε γράψει ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v