Τι λένε για τις κάλπες Εθνική και Eurobank

Το επόμενο γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πρόωρες κάλπες είναι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σημειώνει η Εθνική. Δεν υπονομεύτηκε η σταθερότητα, τονίζει η Eurobank.

Τι λένε για τις κάλπες Εθνική και Eurobank

Το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών και την επόμενη μέρα αποτιμά με έκθεσή της η Εθνική Χρηματιστηριακή, σημειώνοντας ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εκτιμά ωστόσο ότι θα υπάρξει κυβερνητικός ανασχηματισμός στο προσεχές διάστημα. 

Όπως αναφέρει, το επόμενο γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πρόωρες κάλπες είναι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να τραβήξουν σε μάκρος, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού. 

Παράλληλα, η Εθνική βλέπει συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 2015, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα στις τέσσερις τελευταίες εκλογές Προέδρου Δημοκρατίας, από το 1995.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, τονίζει ότι το πολιτικό σκηνικό παραμένει ιδιαίτερα πολυδιασπασμένο, με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να αποσπούν συνδυαστικά ποσοστό μικρότερο του 50%. Σημειώνει πάντως ότι συνολικά οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στη χώρα είναι η μεγάλη πλειοψηφία.   

Eurobank: Δεν υπονομεύτηκε η κυβερνητική σταθερότητα

Η Eurobank Equities δεν θεωρεί ότι κινδυνεύει σε αυτήν τη φάση η κυβερνητική σταθερότητα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το 2012 και υπολείπεται 4% σε σχέση με τα ποσοστά της συγκυβέρνησης.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι εφεξής κάθε νομοθέτημα που επηρεάζει μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος, όπως π.χ. ο προϋπολογισμός του 2015, ενδέχεται να είναι προβληματικό για την κυβέρνηση λόγω των νέων ισορροπιών που απορρέουν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως επισημαίνει, το επόμενο προφανές αίτιο που θα μπορούσε να επιφέρει πρόωρες εκλογές είναι η εκλογή νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, το Φεβρουάριο του 2015.

Όσον αφορά στο Χ.Α., η Eurobank επισημαίνει ότι θα αρχίσει να επικεντρώνεται στους επόμενους θετικούς καταλύτες (ανάκαμψη ΑΕΠ, μείωση χρέους κ.ά.).

Κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής είναι οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μέτκα, Εθνικής Τράπεζας και ΕΥΔΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v