ΚΕΠΕ: Διάλεξη του Ν. Οικονομίδη για την κρίση

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ (Αμερικής 11, 5ος όροφος, στην αίθουσα 508) την Τετάρτη 28 Μαϊου στις 13:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΚΕΠΕ: Διάλεξη του Ν. Οικονομίδη για την κρίση

Διάλεξη του διεθνούς φήμης Καθηγητή Οικονομικών στο Stern School of Business στο New York University, κ. Νικολάου Οικονομίδη, διοργανώνει το ΚΕΠΕ στο πλαίσιο της σειράς «Distinguished Lectures». Θέμα: «Η Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

Ο κ. Οικονομίδης είναι παράλληλα, επισκέπτης Καθηγητής στο Haas School of Business του UC Berkeley καθώς και Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του NET Institute.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ, Αμερικής 11, 5ος όροφος, στην αίθουσα 508 την Τετάρτη 28 Μαϊου στις 13:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο κ. Οικονομίδης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός στους τομείς των οικονομικών των αγορών δικτύων (network economics), της αντιμονοπωλιακής πολιτικής και της δημοσιονομικής πολιτικής. Η έρευνά του εστιάζεται στα οικονομικά των αγορών δικτύων, το θεσμικό πλαίσιο του ανταγωνισμού, της δημοσιονομικής πολιτικής, των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου. Είναι Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του NET Institute, http://www.NETinst.org, το οποίο είναι ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην έρευνα των οικονομικών των δικτύων και των βιομηχανιών και αγορών υψηλής τεχνολογίας. Ο δικτυακός του χώρος περί των οικονομικών των δικτύων http://www.stern.nyu.edu/networks/ κατατάχθηκε τέταρτος στον κόσμο στα οικονομικά από το περιοδικό The Economist.

Έχει συμβουλεύσει την Federal Trade Commission (ΗΠΑ), τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Πορτογαλίας, τους Γενικούς Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και του Τέξας, Ομοσπονδιακές Τράπεζες των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Ελλάδας, διεθνή χρηματιστήρια και εταιρείες τεχνολογίας και τηλεφωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v