Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χρησμός» Goldman Sachs για ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Απομακρύνεται το σενάριο προκήρυξης σύντομα εθνικών εκλογών, παρ' όλα αυτά η πρόωρη εκλογική αναμέτρηση στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015 φαντάζει πιο πιθανή, τονίζει ο οίκος. Βλέπει υψηλότερα spreads και πίεση στις μετοχές.

«Χρησμός» Goldman Sachs για ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Εκλογές δεν διαφαίνονται σύντομα στον ορίζοντα, παρ' όλα αυτά είναι πιθανότερες προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου, τονίζει η Goldman Sachs σε έκθεσή της. 

Όπως αναφέρει ο οίκος, το πολιτικό τοπίο εμφανίζεται λιγότερο υποστηρικτικό για ελληνικές μετοχές και ομόλογα. "Μετά από 3 έως 6 μήνες, είναι πιθανότερο να δούμε υψηλότερα spreads και τις ελληνικές μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα (χωρίς να συνυπολογιστεί το τρέχον βραχυπρόθεσμο ράλι ανακούφισης)", σημειώνει, με αρκετή δόση ασάφειας, ο οίκος. 

Όπως αναφέρει, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αυξάνει το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών. Το πιο αξιοσημείωτο αρνητικό στοιχείο ήταν η σημαντική πτώση στη δημοτικότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Έχοντας στο μυαλό μας τη μακρά και δύσκολη αξιολόγηση που αναμένεται από την τρόικα το δ' τρίμηνο, καθώς και τις διαπραγματεύσεις για «κούρεμα» του επίσημου τομέα, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ανεβάζουν τον πολιτικό πήχη που καλείται να υπερβεί η Ν.Δ., τονίζει η Goldman.

Αναμένεται να υπάρξουν προσπάθειες ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής δύναμης της συγκυβέρνησης και ανασχηματισμός. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ τα πήγε καλύτερα των εκτιμήσεων και με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με το 2012, δείχνει να απομακρύνερι το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Όμως, οι εθνικές εκλογές εμφανίζονται πιθανότερες προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015, καταλήγει ο οίκος.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v