Σύγκρουση δικαστών με ΥΠΟΙΚ για καθαρίστριες

Η ανακοίνωση, γραμμένη σε έντονο ύφος, κάνει λόγο για "κοινωνικό εκβιασμό" και καταγγέλλει άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφωθεί.

Σύγκρουση δικαστών με ΥΠΟΙΚ για καθαρίστριες

Σφοδρή ανακοίνωση με φόντο την προσβληθείσα ενώπιον του Αρείου Πάγου απόφαση υπέρ των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τα αναφερόμενα στην έκθεση του ΔΝΤ σύμφωνα με τα οποία εφόσον υπάρξουν περαιτέρω δικαστικές αποφάσεις που να αφορούν ειδικά μισθολόγια κτλ θα ληφθούν πρόσθετα αντισταθμιστικά δημοσιονομικά μέτρα εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Η ανακοίνωση, γραμμένη σε έντονο ύφος, κάνει λόγο για "κοινωνικό εκβιασμό" και καταγγέλλει άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφωθεί με αποφάσεις που είναι αντίθετες στην πολιτική της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές.

Αθήνα 11-6-2014

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v