Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τον ΥΠΕΞ του Κουβέιτ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κουβέιτ ενδιαφέρεται για ζητήματα αποκρατικοποιήσεων αλλά ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Με τον ΥΠΕΞ του Κουβέιτ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών του Κουβέιτ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου της αραβικής χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κουβέιτ ενδιαφέρεται για ζητήματα αποκρατικοποιήσεων καθώς και ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, μεταδίδει το ΑΠΕ. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το Κουβέιτ δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα κάποια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και αυτό θέλει τώρα να το αλλάξει, εκτιμώντας οτι είμαστε μια φιλική χώρα εντός ΕΕ που έχει σημειώσει πρόοδο στην οικονομία. Σημειώνεται, πάντως, πως το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ συμμετέχει με 25% στο σχήμα που επικράτησε στο διαγωνισμό για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο σεΐχης Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών Ευαγγ. Βενιζέλο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως "σε τεχνικό επίπεδο, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζήτησαν και τη συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων στο επίπεδο του ιδιωτικού τομέα καθαρά, αλλά και τα θέματα που συνδέονται με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και με ορισμένες μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν εδώ στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα στον τομέα αυτό".

Σε ερώτηση για τυχόν ενδιαφέρον του Κουβέιτ για το 35% των ΕΛΠΕ καθώς και για άλλους διαγωνισμούς του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεις, ο σεΐχης Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah υποστήριξε πως "είχαμε πολλές συζητήσεις και επαφές επάνω σε αυτά τα θέματα. Πριν από λίγο καιρό δεχτήκαμε μία μεγάλη οικονομική αντιπροσωπεία από το Υπουργείο των Εξωτερικών. Συζητήσαμε εκεί σημαντικά θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον και η επίσκεψή μας αυτή είναι η ολοκλήρωση της προηγούμενης επίσκεψης για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που υπάρχουν και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να φτάσουμε σε επιτυχία. Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες έχουν μεγάλες δυνατότητες. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Υπάρχει θέληση από τις δύο πλευρές για να γίνουν όλες αυτές οι επενδύσεις¨.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v