Due diligence για αγορές ξενοδοχείων από Αμερικάνους

Για τα μηνύματα από το Roadshow της Νέας Υόρκης μίλησαν οι Σωκράτης Λαζαρίδης και Σίμος Αναστασόπουλος. Σε ποιους τομείς εστιάζει το ενδιαφέρον, πού μπορούν να γίνουν τα deals.

Due diligence για αγορές ξενοδοχείων από Αμερικάνους

Για αυξημένο ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών για τον τουριστικό τομέα, με κάποιες περιπτώσεις που αφορούν επικείμενες εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων να βρίσκονται σε φάση due diligence, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, Σωκράτη Λαζαρίδη (φωτ.).

Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε επίσης στους τομείς logistics και ενέργειας, για τους οποίους το ενδιαφέρον των ξένων διαχειριστών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο. Ερωτηθείς για το πότε θα αρχίσει να αποτυπώνεται εμπράκτως το θετικό μήνυμα του φόρουμ της Νέας Υόρκης, ο κ. Αναστασόπουλος έκανε λόγο για αυξημένη κίνηση και εισροές κεφαλαίων περί το τέλος της χρονιάς.

Ανάπτυξη χωρίς εισροή κεφαλαίων δεν μπορεί να επιτευχθεί και η εισροή κεφαλαίων επιτυγχάνεται μόνο όταν λειτουργεί αποτελεσματικά η πρωτογενής αγορά άντλησης κεφαλαίων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως είναι απόλυτα κρίσιμο να συνεχιστούν και να αυξηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου εισηγμένων.

Για περιπτώσεις μικρομεσαίων εταιρειών οι οποίες δεν μπορούν να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον ακριβώς λόγω του μεγέθους τους, υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις μέσω funds, ΕΝΑ ΣΤΕΠ κ.λπ.

Αναφερόμενος στο πότε θα εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως οι επενδυτικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη χώρα είναι αυτές που θα καθορίσουν την αφύπνιση των ξένων επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v