Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λι Κετσιάνγκ: Ο Πειραιάς πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», εν όψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Λι Κετσιάνγκ προσδιορίζει ως νέα πεδία πιθανών επενδύσεων τους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών. Τονίζει επίσης τη σημασία της Ελλάδας για την ενίσχυση των σινοευρωπαϊκών σχέσεων.

Λι Κετσιάνγκ: Ο Πειραιάς πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο

"Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στη Μεσόγειο", αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος από αύριο Πέμπτη αρχίζει τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "η Ελλάδα επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη των υποδομών. Η Κίνα θα ενθαρρύνει τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της να παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία. Το λιμάνι του Πειραιά, στη λειτουργία του οποίου εμπλέκεται κινεζική επιχείρηση, αποτελεί θετικό παράδειγμα συμβολής στην τοπική, οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση. Θα εργαστούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στη Μεσόγειο".

Ο Λι Κετσιάνγκ προσδιορίζει ως νέα πεδία πιθανών επενδύσεων τους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών, ενώ ακόμα μιλάει για ενίσχυση της συνεργασίας στις θαλάσσιες μεταφορές.

"Στη διάρκεια της επίσκεψής μου, θα παραβρεθώ στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ελπίζω ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στους παραδοσιακούς τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της λογιστικής υποστήριξης και της ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά και να την επεκτείνουμε στα νέα πεδία των θαλάσσιων επιστημονικών ερευνών και της προστασίας του περιβάλλοντος", σημειώνει ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Χαιρετίζει τα πλουσιότατα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό, που θα εξελιχθεί σε σημαντικό πεδίο ανάπτυξης της κινεζοελληνικής συνεργασίας.

Όπως επισημαίνει, "ο τουρισμός θα εξελιχθεί σε σημαντικό πεδίο ανάπτυξης της κινεζοελληνικής συνεργασίας. Στη διάρκεια της επίσκεψής μου, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν συμφωνία για τη δημιουργία κέντρων, στην Ελλάδα και στην Κίνα, τα οποία θα διευκολύνουν τις πολιτιστικές και τις διανθρώπινες ανταλλαγές".

Τέλος, ο Κινέζος πρωθυπουργός σημειώνει τη σημασία της χώρας μας για την ενίσχυση των σινοευρωπαϊκών σχέσεων.

Παράλληλα, ανατρέχοντας στις καταβολές των δύο κρατών σε δύο από τους αρχαιότερους και λαμπρότερους πολιτισμούς της οικουμένης, ο Κινέζος πρωθυπουργός καταγράφει τη σημαντική πρόοδο σε διμερές επίπεδο στα 42 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v