Ανοιγμα Ρ. Σπυρόπουλου στην ιδιωτική ασφάλιση

«Tο παραδοσιακό κοινωνικό κράτος πρόνοιας που οικοδομήθηκε στη βάση του βιομηχανικού μοντέλου είναι προφανές ότι αποικοδομείται», δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ και κάνει άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα.

Ανοιγμα Ρ. Σπυρόπουλου στην ιδιωτική ασφάλιση

«Το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος έχει τρία πόδια: την κοινωνική ασφάλιση, τα επαγγελματικά ταμεία και τα προγράμματα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών», δήλωσε σήμερα ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος στο πλαίσιο του συνεδρίου Insurance Conference 2014 της Ethos Media. Συνεχίζοντας, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε:

«Tο παραδοσιακό κοινωνικό κράτος πρόνοιας που οικοδομήθηκε στη βάση του βιομηχανικού μοντέλου είναι προφανές ότι αποικοδομείται. Ηταν βασισμένο στη λογική της συνεχούς διεύρυνσης της μισθωτής εργασίας. Αυτό προφανώς δεν ισχύει. Και αν πιστεύουμε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει τελειώσει, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει μια νέα σε μία δεκαετία; Δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε δόγματα και στερεότυπα προηγούμενων δεκαετιών. Το προφανές δεν αποσαφηνίζεται στους πολίτες από κυβερνητικούς, εργοδοτικούς, κομματικούς και συνδικαλιστικούς κύκλους. Υπάρχει ένα δόγμα σιωπής που πρέπει να σταματήσει».

Επιπρόσθετα, ο κύριος Σπυρόπουλος θεώρησε δόγμα την υποχρεωτικότητα και καθολικότητα του συστήματος, τονίζοντας ότι σε ορισμένες κατηγορίες το ζήτημα θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Τέλος, ο διοικητής του ΙΚΑ θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία ενός οργάνου-συμβουλίου κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας στο οποίο θα τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα προς ουσιαστική συζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v