Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Δ. Παπαδημούλης

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την εκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Δ. Παπαδημούλης
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πλευρά της Ευρωομάδας της Αριστεράς ορίστηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά από ομόφωνη εκλογή του.

Ειδικότερα, η Ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να εκλέξει εκ νέου την Gabi Zimmer (Die Linke-Γερμανία) ως Πρόεδρο της Ομάδας, για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Αποφάσισε επίσης ομόφωνα την εκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και την εκλογή . τριών αντιπροέδρων, των: Νεοκλή Συλικιώτη (ΑΚΕΛ/Κύπρος), Malin Bjork (Vänsterpartiet/ Σουηδία) και Patrick Le Hyaric (PCF/Γαλλία).

Μετά το πέρας των δυόμιση χρόνων, η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα επανεξετάσει τη συγκρότησή της. Η μεγάλη πλειοψηφία των συνιστωσών αντιπροσωπειών της Ομάδας αναγνώρισε στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να έχει προβάδισμα στην πρόταση για την εκλογή νέου προέδρου.

Σημειώνεται ότι η Ευρωομάδα της Αριστεράς βγήκε ενισχυμένη από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου σε ποσοστό 50%, αυξάνοντας τους βουλευτές της από 35 σε 52, εκ των οποίων οι 26 είναι γυναίκες και οι 26 άνδρες.

Στις δηλώσεις της η νέα πρόεδρος G. Zimmer σημείωσε πως «ενδυναμωμένη με νέα κόμματα, η Ομάδα θα συνεχίσει να μάχεται για να μπει ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε και για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατομμύρια ψηφοφόρων μας έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή και δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε».

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v