Δασκαλόπουλος: Διολίσθηση σε παλαιοκομματισμό και a la carte λαϊκισμό

Κινδύνους από το μετεκλογικό τοπίο βλέπει ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ. Μιλά για διάθεση «ροκανίσματος» των μεταρρυθμίσεων που απειλεί την βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Τι λέει για το σενάριο εκλογών το φθινόπωρο.

Δασκαλόπουλος: Διολίσθηση σε παλαιοκομματισμό και a la carte λαϊκισμό

Απελευθερωμένος από τα «δεσμά» της διπλωματικότητας που απαιτούσε η θέση του, εμφανίστηκε απόψε ο απελθόν πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στα πλαίσια της οποίας εξαπέλυσε ομοβροντίες για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και κυρίως η κυβέρνηση, κατόπιν της πρόσφατης κάλπης.

«Παρακολουθώ με αυξανόμενη ανησυχία το μετεκλογικό τοπίο. Η ανασχηματισθείσα κυβέρνηση εκδηλώνει αντιλήψεις που είναι οιονεί επικίνδυνες και οικονομικά και πολιτικά. Μια διάθεση ροκανίσματος των, έστω ατελών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και μετάθεσης αυτών που πρέπει να γίνουν. Οι μεταρρυθμίσεις όμως αυτές, είναι τα προαπαιτούμενα για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και την ανάταξη του τόπου. Αυτή η διολίσθηση στον παλαιοκομματισμό και τον a la carte λαϊκισμό κινδυνεύει να παγώσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να αυξήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, αν επιδεινώσει τις ήδη αφόρητες βιωτικές συνθήκες της κοινωνίας».

Ο κος Δασκαλόπουλος συνέχισε λέγοντας πως «αν το κλίμα αυτό παγιωθεί οι εκλογές το φθινόπωρο μπορεί να καταστούν αναπόφευκτες. Ισως τότε να αποτελούν και την υγιέστερη διέξοδο. Αρκει να διεξαχθούν με καθαρούς όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης. Γιατί αν γίνουμε μάρτυρες μιας προσχηματικής προεκλογικής πλειοδοσίας, με τους μεν να ακολουθούν τη λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα» και τους δε να υπόσχονται «λεφτά υπάρχουν» η μετεκλογική πορεία θα είναι κατηφορική και επώδυνη για όλους μας, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v