«Βούλιαξαν» τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Στο 100% οι πληρότητες αυτή την περίοδο. Αυξήθηκε κατά 25% η μέση πληρότητα σε σχέση με πέρυσι φθάνοντας το 64% στο πρώτο πεντάμηνο. Στα 77 ευρώ ανά δωμάτιο διαμορφώθηκε η μέση τιμή. Η χώρα αναμένει συνολικά 22 εκατ. τουρίστες φέτος, δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη.

  • Του Παύλου Υψηλάντη
«Βούλιαξαν» τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Το τρέχον διάστημα στα ξενοδοχεία της Αθήνας οι πληρότητες αγγίζουν το 100%, για πρώτη φορά μετά το 2004, δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης.

Ο λόγος το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για την ελληνική πρωτεύουσα, η διοργάνωση σειράς συνεδρίων και εκδηλώσεων αλλά και η κατακόρυφη αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων μετά την έναρξη δρομολογίων προς την Αθήνα από την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

«Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης για την Αθήνα δεν θα πρέπει να μας επιτρέψει υπεραισιοδοξία και εφησυχασμό» σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής-Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ξενοδόχων της πρωτεύουσας και με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας στο πρώτο πεντάμηνο έφθασε το 64% έναντι 51% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, επίδοση που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 25%.

Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τον Α. Βασιλικό, η μέση αύξηση τιμών ήταν 2,7% και η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 77 ευρώ ανά δωμάτιο έναντι 75 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη προλογίζοντας την παρουσίαση του Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΕΟΤ για την περίοδο 2014-2015 ανέφερε πως η Ελλάδα αναμένει συνολικά 22 εκατ. τουρίστες.

Η υπουργός διαμήνυσε ωστόσο προς πάσα κατεύθυνση πως «μια πετυχημένη τουριστική χρονιά αποτελεί υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τουρισμό». Η υπουργός Τουρισμού έκανε ένα μίνι απολογισμό διετίας παρουσίας της στην ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνοντας τις μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν αυτήν την περίοδο αλλά και τις προσπάθειες του υπουργείου να ξεπεραστούν νοοτροπίες του παρελθόντος. Επεσήμανε ιδιαίτερα την ψήφιση του Ν.4179 του 2013 που εισάγει μια σειρά νέων προϊόντων στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις τροποποιήσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο αναφορικά με την υλοποίηση των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v