Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου το απόγευμα

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Σκέψεις για ένα νομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή. Στόχος να έχουν ξεμπερδέψει με τις δεσμεύσεις έως το Eurogroup της 7ης Ιουλίου.

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου το απόγευμα

Σε εξέλιξη η συνάντηση  Σαμαρά και Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζητούν για όλα τα καυτά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, και προτεραιότητα θα δοθεί φυσικά στα προαπαιτούμενα –και δη τη μικρή ΔΕΗ- αλλά και στις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Η κυβέρνηση θέλει μέχρι τις 7 Ιουλίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Eurogroup και λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, να έχει ξεμπερδέψει με τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα που αφορούν τη δόση του Μαΐου.

Για τον σκοπό αυτό, υπάρχει η σκέψη να κατατεθεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο-σκούπα που θα συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος και θα συμπεριλαμβάνει τις όποιες εκκρεμότητες προκειμένου να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή, τελευταία μέρα λειτουργίας του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής.

Στο νομοσχέδιο αυτό, πάντως, δεν θα συμπεριληφθεί το θέμα της μικρής ΔΕΗ, το οποίο μάλλον θα κατατεθεί μεθαύριο Τετάρτη μόνο του και δεν αποκλείεται να ψηφιστεί αργότερα, από το δεύτερο θερινό τμήμα.

Τις τελικές αποφάσεις ωστόσο θα λάβουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v