Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις

Το νέο πρόγραμμα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων υπεραμύνθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δέσμευση για απολύσεις το 2015.

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις

Η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας – διαθεσιμότητας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι για διαθεσιμότητες και απολύσεις από το 2015 και μετά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στις απολύσεις επιόρκων, υποστήριξε ότι δεν κατασκευάστηκε κανείς επίορκος. Για πρώτη φορά υπήρξε μια ουσιαστική επιτάχυνση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, κάτι που αναγνωρίζει και η ΑΔΕΔΥ. Το ίδιο έγινε σύμφωνα με τον υπουργό και στο θέμα των πλαστών στοιχείων (τίτλων και εγγράφων). Αναφερόμενος στο νέο σύστημα αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως σκοπός της ρύθμισης είναι να αρθούν οι στρεβλώσεις και η απαξίωση του παρόντος συστήματος αξιολόγησης, καθώς μέχρι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων βαθμολογείτο με 9 και 10.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από το πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, τις απολύσεις και φυσικά τη μείωση μισθού. Και επανέλαβε πως μετά την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι για διαθεσιμότητες και απολύσεις τα επόμενα χρόνια. Στόχος τώρα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, να εφαρμοστούν μια σειρά από ποιοτικές μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Χριστοφιλοπούλου: 10 εκατ. ευρώ για παιδικούς σταθμούς  

Εντωμεταξύ, με επιστολή της προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφυλοπούλου σημειώνει πως καταβάλλονται προσπάθειες για να διατεθούν πόροι 10 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος βρεοφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Στόχος είναι η ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών, με την κάλυψη του κόστους ένταξης περισσότερων παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v