Εισαγγελική έρευνα για το Πολυτεχνείο

Την ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς και μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας.

Εισαγγελική έρευνα για το Πολυτεχνείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της εισόδου του Πολυτεχνείου και παρεμπόδιση όσων επιχειρούν να εισέλθουν σε αυτό.

Την ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς και μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας.

Έκκληση από τον Λοβέρδο

Έκκληση προς τους διοικητικούς υπαλλήλους να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μου τη δίνει ο νόμος».

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, κάνοντας λόγο για τραγική κατάσταση.

«Το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά. Πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα» τόνισε ο υπουργός μετά την απόφαση των διοικητικών για επ' αόριστον κλείσιμο του ιδρύματος.

«Θα την πληρώσει ο κόσμος του ιδρύματος την απερίσκεπτη απόφαση. Εξαιτίας ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια, σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v