Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Πρωτοβουλίες για τη διάσωση της ΕΒΖ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΕΒΖ είναι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της οικονομίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Πρωτοβουλίες για τη διάσωση της ΕΒΖ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζει τετελεσμένα και τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το καταστροφικό κλείσιμο των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με την ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΒΖ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η διοίκηση της ΕΒΖ με την απόφασή της να κλείσει τα δύο εργοστάσια στις Σέρρες και την Ορεστιάδα, από τα τρία εργοστάσια του ομίλου που εδρεύουν στην Ελλάδα, οδηγεί σε παραγωγικό και λειτουργικό θάνατο τη βιομηχανία ζάχαρης, οδηγεί στην αβεβαιότητα, την ανεργία και τη φτώχεια εκατοντάδες εργαζόμενους, σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς της Μακεδονίας και της Θράκης και σε κοινωνικό μαρασμό τους νομούς Σερρών και Έβρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΕΒΖ είναι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της οικονομίας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει «σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, διότι παρακολουθούν αδιάφορα ή ενθαρρύνουν το κλείσιμο της μοναδικής μεταποιητικής βιομηχανίας συνδεδεμένης με τον πρωτογενή τομέα, χωρίς να παίρνουν υπόψη ότι μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη, περιθωριοποίηση και ερημοποίηση τη Βόρεια Ελλάδα και είναι ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v