Regling: Το Σεπτέμβριο η συζήτηση για το χρέος

Από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα stress tests της ΕΚΤ θα εξαρτηθεί εάν θα χρειαστεί νέο δάνειο η Αθήνα, τόνισε ο επικεφαλής του ESM. Κάλεσμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Regling: Το Σεπτέμβριο η συζήτηση για το χρέος
Τα βήματα προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα αλλά και οι σημαντικές καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές απασχόλησαν την ομιλία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, o οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ωστόσο είπε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο και βέβαιο εάν το χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα χρηματοδότηση ή μη της Ελλάδας εξαρτάται από την υλοποίηση των ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και από τα επικείμενα αποτελέσματα των stress tests που διεξάγει η ΕΚΤ.

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους είπε ότι, μετά την τωρινή επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, «τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το χρέος».

Και στο σημείο αυτό τόνισε στην κυβέρνηση ότι «πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει και όσο η Αθήνα θα κάνει μεταρρυθμίσεις και θα τηρεί τις δεσμεύσεις της, τόσο εμείς θα τη στηρίζουμε».

Ο κ. Regling υποστήριξε ότι η κρίση στην Ευρώπη έχει απομακρυνθεί πολύ, αν και δεν έχει τελειώσει πλήρως. Πρόσθεσε, επίσης, ότι απαιτείται καλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών, ώστε να λειτουργήσει ακόμα πιο ικανοποιητικά η νομισματική ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v