Με πρόστιμο οι εκπρόθεσμες δηλώσεις

Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση η οποία θα επιτρέψει στους φορολογούμενους που έχασαν τις προθεσμίες να υποβάλουν δήλωση χωρίς να στερηθούν την έκπτωση που δικαιούνται για τις αποδείξεις.

Με πρόστιμο οι εκπρόθεσμες δηλώσεις

Δυνατότητα για υποβολή των δηλώσεων χωρίς να χάνεται το «bonus» των αποδείξεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για όσους έχασαν την προθεσμία της περασμένης Δευτέρας 14 Ιουλίου.

Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή η οποία θα επιτρέψει σε αυτούς τους φορολογούμενους, περίπου 100.000, να υποβάλουν δήλωση χωρίς να στερηθούν την έκπτωση που δικαιούνται για τις αποδείξεις που συγκέντρωσαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Η επιβολή προστίμου παραμένει.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και φοροτεχνικούς με το επιχείρημα των δυσκολιών που παρουσίασε το Taxis, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε αυτήν τη λύση.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε παράταση για τις προθεσμίες μέσα στις οποίες οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v