Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα απεργία στα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 20 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία. Δεν συμμετέχουν οι έμποροι, που συμφωνούν με το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο.

Νέα απεργία στα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει για την Κυριακή 20 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι, αυτή τη φορά οι έμποροι δεν βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τους εργαζόμενους, καθώς η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 20.7.2014 αποφασίστηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 4177/2013, ο οποίος προβλέπει την ελεύθερη κυριακάτικη λειτουργία 7 Κυριακές το χρόνο όλων των καταστημάτων (μικρών και μεγάλων) σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο (ΠΑΣΥΕ). Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, οι εργαζόμενοι ιδίως στις μεγάλες αλυσίδες, στα malls, στα εκπτωτικά χωριά και στους πολυεθνικούς ομίλους καλούνται να δουλέψουν χωρίς να πάρουν πρόσθετη αμοιβή ή πρόσθετο ρεπό.

Μεγάλα σωματεία εργαζομένων σε αλυσίδες καταστημάτων διοργανώνουν κινητοποιήσεις για την Κυριακή, με βασικό σύνθημα, ότι οι Κυριακές δεν είναι ούτε για δουλειά, ούτε για ψώνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v