Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένστολοι: Ζητούν άμεση αύξηση των μισθών τους

Με τον υπουργό Οικονομικών συναντήθηκαν εκπρόσωποι των ένστολων που ζήτησαν την άμεση επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και την σε βάθος χρόνου επιστροφή των αναδρομικών.

Ένστολοι: Ζητούν άμεση αύξηση των μισθών τους

Εκπρόσωποι των ένστολων επισκέφτηκαν σήμερα το γραφείο του  Γκίκα Χαρδούβελη. Κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, οι ένστολοι ζήτησαν  να πληροφορηθούν το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγιά τους. Ειδικότερα, ζητούν την επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του Ιουλίου 2012 (πριν από τις περικοπές που επεβλήθησαν με το 3ο Μνημόνιο) και την επιστροφή των αναδρομικών ποσών για όλο αυτό το διάστημα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι ένστολοι δήλωσαν πως δεν ελήφθη κάποια απόφαση. Ορίστηκε όμως νέα συνάντηση, την προσεχή Δευτέρα, στην οποία θα είναι παρών και ο αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι εκπρόσωποι των ένστολων, ζήτησαν την άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές, ενώ για τα αναδρομικά, τα ζητούν μεν, στο σύνολό τους, δέχονται όμως να δοθούν σε βάθος χρόνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά από την ομιλία του  υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ, όπου υποστήριξε ότι για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη.

Η δήλωση αυτή προβλημάτισε τους εκπροσώπους των ένστολων, οι οποίοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Επισημαίνουν πάντως, ότι η όποια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν μπορεί να αναιρέσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο