Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Παπούλια – Ρακιντζή

«Όσο μικραίνει το κράτος, λειτουργεί καλύτερα» δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συνάντηση Παπούλια – Ρακιντζή

Την έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για το 2013 παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Γενικός Επιθεωρητής Λέανδρος Ρακιντζής, κάνοντας λόγο για αισθητή βελτίωση στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τον κ.Ρακιντζή, το δημόσιο όσο πάει και συμμαζεύεται και πλέον, εάν γίνει σύγκριση της εφετινής έκθεσης με τις προηγούμενες, φαίνεται πως «πάμε καλύτερα και στη βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και σε κάποιες δομές».

Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι «όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα», για να προσθέσει ότι «ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα».

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε πως «η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς». Στην παρατήρηση δε του κ. Παπούλια ότι «υπάρχει μια βελτίωση», συμπλήρωσε «βελτίωση αισθητή».
Ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται και κατέληξε με την ευχή «μακάρι να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v